LA MARINA PLAZA

Baleària Dénia
Periodisme, passe el que passe

Dénia, Xàbia i Calp, a la llista de ciutats espanyoles amb més apartaments turístics de lloguer

  • La Comunitat Valenciana, la segona després d’Andalusia que més ciutats té entre les 31 amb més de 1.500 propietats en lloguer, en té sis, entre les quals s’hi troben les tres localitats turístiques per excel·lència de la Marina Alta
  • Els tres municipis se situen entre les huit poblacions de l’Estat espanyol que més estiuejants reben

Dénia, Xàbia i Calp, entre la llista de ciutats espanyoles amb més apartaments turístics de lloguer. Foto: ‘El País’.

Que la Marina Alta és bressol del turisme residencial està més que clar. Segons dades que recollia la Diputació d’Alacant l’1 de gener del 2015, la comarca es plantava amb ni més ni menys que 9.818 apartaments turístics en règim de lloguer. Una xifra molt elevada per a una comarca la població censada de la qual és de 169.831 habitants.

Però aquesta no és la dada més cridaner. Els tres principals nuclis turístics de la Marina Alta, Dénia, Xàbia i Calp, es troben entre la llista de les 31 ciutats espanyoles amb més de 1.500 propietats de lloguer per a turistes, al costat de ciutats tan importants com Madrid, Barcelona, ​​València o Sevilla , segons xifres d’Airdna -empresa especialitzada de dades que recull i analitza l’oferta d’Airbnb-, que recopilava el diari El País.

La Comunitat Valenciana és la segona zona després d’Andalusia que més ciutats té entre les 31 amb més de 1.500 propietats en lloguer. En té sis, entre les quals s’hi troben les tres localitats turístiques per excel·lència de la Marina Alta: València, Alacant, Torrevella, Dénia, Calp i Xàbia.

No és d’estranyar que estiguen dins d’aquesta llista, ja que, segons dades oficials de població estacional del Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques, se situen entre les huit poblacions de l’Estat espanyol que més estiuejants reben.

En el rànquing de poblacions que més estiuejants reben

Dénia ocupa el primer lloc d’aquesta classificació elaborada entre totes les poblacions de l’Estat amb menys de 50.000 habitants. La capital de la Marina Alta arriba, segons aquestes dades, a multiplicar la seua població pràcticament per cinc, de manera que es converteix en l’única de l’Estat que, amb menys de 50.000 habitants, arriba als 200.000 durant l’estiu. A prop de 158.000 estiuejants visiten el municipi en època estival.

Gràfic dels nou municipis d’Espanya amb més població estacional.

Calp ocupa el tercer lloc d’aquest rànquing, passant de 28.000 habitants censats durant tot l’any a un poc més de 157.000 durant l’estiu. És a dir, que guanya uns 129.000 habitants, de manera que gairebé multiplica per sis la població.

I Xàbia no es queda enrere. Ocupa l’octau lloc en el rànquing. El municipi, d’uns 32.000 habitants, triplica la població en l’estiu, amb al voltant de 77.000 estiuejants i un cens que arriba quasi als 110.000 residents.

Contingut patrocinat
La Marina Plaza. Noticias. Diario de la Marina Alta.