LA MARINA PLAZA

DÉNIA Clàssics
Periodisme, passe el que passe
Publicat: dimecres, 13 setembre, 2017

Com han retratat 16 pintors els dos mil anys d’història de Dénia

  • El Castell, la pansa, el joguet, els eterns paisatges marins per als quals el temps no passa o l’allau d’edificis moderns formen part de l’exposició col·lectiva d’Adama, que aquest any ret homenatge en la Casa de la Cultura a la memòria de la ciutat
  • Reproducció de totes les obres a partir de les fotografies de Javier Ruiz «Txin»

Muntatge fotogràfic amb alguns dels quadres.

Si l’any passat els artistes d’Adama es van atrevir a pintar la música, en aquesta ocasió l’entitat cultural ha dedicat la seua exposició col·lectiva a retratar els dos mil anys d’història de Dénia. Per això, cadascun dels pintors ha escollit un angle temporal, però també físic, que li permetera endinsar-se en la memòria llegendària de la ciutat.

Lògicament, el Castell, una fortalesa que s’alça des de l’era islàmica i que té també vestigis de l’època romana, ha centrat una gran part de l’atenció dels llenços: el seu perfil ha sigut escollit per quatre dels 16 pintors que componen la mostra.

Però també hi ha hagut altres apostes: les Rotes, les torres sentinelles que es van alçar per entrevore possibles empremtes pirates en la Mediterrània, les tradicions econòmiques de la ciutat ja perdudes, com la pansa o el joguet, Marqués de Campo, Baix la Mar… i fins i tot referències a algun personatge històric, com Miguel Cervantes i el seu famós retorn al port de Dénia des de la seua captivitat a Alger.

L’exposició, que està oberta en la Casa de Cultura de Dénia fins al 23 de setembre, també dóna fe de diferents estils i tècniques pictòriques, des de les més figuratives fins a aquelles que han preferit apostar per l’abstracte o fins i tot per un detall; des algun element arquitectònic fins a la famosa gamba de Dénia. Cada autor ha redactat un text que acompanya el quadre i el vincula amb algun episodi històric.

Aquestes són les obres amb el nom de cadascun dels artistes (alguns d’ells han fet més d’una composició):

1.Mairi. El carrer Marqués de Campo.

2. Larisa Bilous. Somnis complits.

 

3. Clara Palacios. Festa a Dénia.

 

4. Hanka Van der Flier. La història és com un riu. 

 

5. Theresa Braganza. Sant Antoni.

 

6. Maria Cardona. Aristeus Antenatus.

 

7. Julia Rodríguez. Platja Marineta Cassiana.

 

8. José Carrascosa. Castell de Dénia.

9. Theresa Braganza. Marqués de Campo.

 

10. José Vicente González. Vista des del Castell.

 

11. Mairi.

 

12. Neli Mengual. Baix la Mar.

 

13/14. Maria del Pilar Sebastiá. Torre del Gerro/Torre del Castell.

 

14. Julia Rodríguez. Les Rotes.

 

16. Neli Mengual. Vila ca la iaia.

 

17. Francisca Oceda. Fons marí.

 

18. Sonia. Kitesurf.

 

19. Txin. Una història recent.

 

20. Eva Cabrera. L’escaldà.

 

21. Francisca Oceda. Castell de Dénia.

 

22. Paqui Giner. Spiderman.

 

23. Sonia. Passejant per Daniya. 

Tots els quadres es troben a la venda a excepció d’aquells que pertanyen a col·leccions particulars.

Deixa el teu comentari

Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.