LA MARINA PLAZA

Feslalí Alcalalí en Flor
Periodisme, passe el que passe
Publicat: dissabte, 12 agost, 2017

‘Dénia, puta callada’, el videoclip que encén les xarxes

  • L’audiovisual d’una cançó del grup Demolicions Constructives propícia, pel seu títol, un alacorat debat que no és res de nou: ha d’haver-hi límits a la creació?

Fa més d’una setmana que està penjat a Youtube i comença a estendre per altres xarxes socials. I generant debat. Un videoclip irreverent, com el grup que el protagonitza, Demoliciones Constructivas. Com el seu nom suggereix, amb missatges iconoclastes i regeneradors alhora.

La polèmica ve perquè la cançó en qüestió es titula Dénia, puta callada, i això ha avivat en el debat en xarxes l’eterna qüestió dels límits de la creació, si és que la creació ha de tindre límits d’expressió.

La realitat és que la peça en qüestió conté un missatge, més enllà d’haver fet servir paraules grosses. “De seguir así, mi amor, en una década o dos estarás vieja y gastada”, li canta a Dénia la veu del duo, que es va desplaçar a gravar esta seqüència a les cases de les Deveses destrossades i precintades després del temporal del passat gener.

La crítica també arriba al model econòmic de la capital comarcal, assentat principalment en el turisme. “Dénia puta callada, te gustan los extranjeros de la Europa acaudalada”, repeteix diverses vegades la lletra. I juga amb l’històric lema promocional que va emprar la ciutat anys enrere quan s’entona en diverses ocasions “Dénia, tú si que sabes vivir”.

Deixa el teu comentari

Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.