LA MARINA PLAZA

Benissa Fira i Porrat 2018
Periodisme, passe el que passe
Publicat: divendres, 19 maig, 2017

Teulada privatitza la recollida de basura

  • L’ajuntament anuncia que traurà a concurs el servei que ara es presta des de l’empresa pública, i ho justfica en que produirà una millora “notable” de la neteja viària

A penes uns pocs anys ha durat a Teulada-Moraira l’experiència d’assumir directament des de l’ajuntament el servei de recollida de basures i neteja viària. El consistori ho reprivatizará ara mijançant un concurs. Ho justifica en el fet que amb això es generarà “una millora en la qualitat dels serveis, millorant la immediatesa i la tecnologia, així com augmentant els serveis que actualment ofereix l’empresa pública Teumo Serveis Publis, SL”.

Per tal de justificar la privatització, el govern local, del Partit Popular, trau la calculadora. Al·ludeix al fet que l’última vegada que el servei va estar externalitzat es va adjudicar l’any 2001 per 2.032.798. A eixa xifra li aplica l’increment de l’IPC i l’IVA des de llavors per a concloure que, “en preus actuals de l’any 2017”, aquell contracte costaria ara 2.880.475,64 euros. A continuació, assenyala que ara es licitarà per 2.860.000 euros, confiant que fins i tot es rebaixe el pressupost en el procés d’adjudicació.

Para el concejal de Residuos Sólidos Urbanos, Raúl Llobell, la nueva contrata persigue “buscar la máxima calidad en el servicio para poner Teulada-Moraira en la excelencia de la limpieza, tal como se llegó entre los años 2001 y 2014 donde el municipio obtuvo más de 20 galardones por su gestión en la recogida de residuos”.

Entre les millores que introduirà el servei, segons el regidor, està la de dotar-lo de sistemes tecnològics dels que en l’actualitat no disposa (com el seguiment de les rutes i treballs que s’estan prestant en cada moment, el control instantani del servei per a poder donar una resposta precisa, veraç i ràpida a les peticions dels veïns; l’elaboració de campanyes anuals de sensibilització i conscienciació, la renovació del parc mòbil, ja que els actuals vehicles tenen més de 15 anys; tornar a prestar serveis que es van haver de suprimir a conseqüència de la crisi, com el de neteja mecànica o la recollida diària dels excrements d’animals, la millora de l’ecoparc i la incorporació d’un ecoparc mòbil.

D’altra banda, Llobell va destacar que amb el nou contracte s’inclou la neteja i manteniment de tots els vials de les urbanitzacions, amb tasques que en l’actualitat no es prestaven, així com la reposició de contenidors soterrats.

A tall de conclusió, l’edil ressalta que es van a incorporar serveis demandats pels veïns i, “encara que tinga un cost un poc més elevat que l’actual, la millora serà molt notable”.

Classificat:
Contingut patrocinat
La Marina Plaza. Noticias. Diario de la Marina Alta.