LA MARINA PLAZA

DÉNIA Clàssics
Periodisme, passe el que passe
Publicat: divendres, 19 maig, 2017

El PP demana cates arqueològiques prèvies a la reurbanització de carrers del centre històric de Dénia

  • Els populars critiquen que el projecte de Pare Pere i les places de Valgamdéu i Tenor Cortis no contemple les prospeccions i lamenten també que surpimirán 100 places d’aparcament

El Partit Popular de Dénia ha qüestionat hui el projecte de reurbanització de les places de Valgamdéu i Tenor Cortis, i el carrer del Pare Pere del centre històric de Dénia. D’una banda, pel número de places d’aparcament que suprimiran i, de l’altra, denuncien que no es vagen a fer prèviament cates arqueològiques.

El carrer Pare Pere, vist des de la plaça del Tenor Cortis.

La crítica dels populars arriba després de la comissió informativa celebrada dijous. Lamenten que en el projecte que es durà a aprovació al pròxim ple no estiguen incloses les cates arqueològiques. El PP assenyala que en els segles XI i XII l’actual plaça de Valgamdéu estava ocupada per una necròpolis, i que en l’àmbit del carrer Pare Pere es trobarien trams de muralla àrab i cristiana. “Tenint en compte la importància que este tema pot tindre per a la ciutat de Dénia, al Partit Popular li sorprèn molt que no s’haja inclòs en el projecte la partida per emprendre les cates”, afegeix.

D’altra banda, els populars denuncien que l’equip de govern ha fet “cas omís a les peticions dels veïns del barri pel que fa a la futura prohibició d’aparcar en tota esta zona”. Indiquen que la regidora d’Urbanisme, Maria Josep Ripoll, a penes va donar a la comissió una “vaga resposta” a este tema, “sabent que Dénia perdrà altres 100 places més d’aparcament”. El PP opina que s’han obviat “les necessitats plantejades pels veïns que viuen en esta zona” i que “les demandes dels veïns són totalment ignorades per l’equip de govern actual”, de PSPV i Compromís.

Deixa el teu comentari

Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.