LA MARINA PLAZA

DÉNIA Clàssics
Periodisme, passe el que passe
Publicat: dimecres, 17 maig, 2017

L’escalada de Jesús Pobre i la Ruta dels riuraus desembarquen en la plaça de la Mare de Déu de València

  • Els dobles d’or, les misteles, les danses tradicionals o el taller de llata aterren en un dels llocs més emblemàtics de la capital el pròxim diumenge 21 de maig per escenificar una memòria de 300 anys que aspira a ser BIC

Balls a la plaça de les Flors al costat del Mercat d’Alacant en febrer del 2016, en un acte similar al programat ara a València.

Un any més, Jesús Pobre torna a promocionar l’Escaldá, els riraus erigits com catedrals de la pansa i el ric patrimoni de tots els municipis que integren la ruta dels riuraus. L’opció triada en esta ocasió és un dels llocs més emblemàtics de València, la plaça de la Verge.

Este espai obert acollirà l’estand i les activitats culturals per a la difusió d’esta tradició de 300 anys d’antiguitat, així com la seua arquitectura industrial, el major exponent de la qual es troba precisament a Massarrojos (Mas de Fons), i que servirà per recordar-li a la memòria dels valencians residents en la capital que l’Escaldá forma part de l’ADN de les comarques centrals.

Una vegada conclosos els tràmits davant l’Ajuntament de València, la data serà este diumenge 21 de maig entre les 10: 00 i les 13: 30 hores. Aprofitant el caràcter de vianants de la plaça, s’instal·laran 12 canyissos expositius, un taller de llata relitzat per dones de l’entitat local, i s’escenificaran els balls tradiconals del Grup de danses de Jesús Pobre i la colla de la Xareta.

També s’instal·larà una exposició d’elements de l’escaldà com la caldera, la cassa, pilons i falcons, així com fotografies del procés, es podrà degustar la mistela de la Marina Alta i es repartiran 600 bosses amb els dobles d’or de la comarca, la tradicional pansa.

L’Eatim de Jesús Pobre ha ressaltat que continua així amb la difusió de la cultura d’esta entitat local i de tota la Marina Alta amb una ruta dels riuraus que suposa una completa oferta turística de mar i muntanya de la comarca i de la Safor, amb la recent incorporació de Ròtova. Este itinerari està compost d’arquitectura rural, cases senyorials, paisatgisme, gastronomia, miradors, agricultura i medi ambient.

Deixa el teu comentari

Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.