LA MARINA PLAZA

DÉNIA Clàssics
Periodisme, passe el que passe
Publicat: dilluns, 15 maig, 2017

Xàbia unida davant el dolor

JOSÉ CHULVI, alcalde de Xàbia

Després de tot el que hem viscut junts els últims dies, ha quedat demostrat una vegada més que el millor patrimoni de Xàbia són les persones; que la qualitat humana dels nostres veïns i veïnes, la seua solidaritat, entrega i estima, són el tresor que fa gran este poble. Davant el dolor – ara i abans – la gent de Xàbia ha reaccionat unida, amb respecte i trellat.

Els exemples són incontables i emocionants. En cada demostració de condol hi havia veritat, sentiment de proximitat autèntica amb les famílies i amb els amics. En cada paraula, en cada gest i en cada silenci hi havia un poble darrere que no deixa de costat als seus.

I tampoc hi ha hagut distinció entre els xabieros nascuts ací o en altres parts del món. Tots són nostres.

Quant a la Corporació Municipal, vull donar les gràcies als 20 regidors perquè han estat a l’altura de forma permanent i sense distincions. Em consta que tots i totes han estat permanent bolcats en allò que fóra necessari des del primer moment. I que així seguiran mentres siga precís.

Tampoc vull oblidar-me de les Institucions Valencianes. Tant des de la Generalitat Valenciana (conselleria de Sanitat i Presidència) com des de la Diputació d’Alacant i la resta d’Ajuntaments de la Marina Alta i la Safor l’ajuda i les mostres d’estima han sigut molt importants. També des de la Delegació de Govern, la Guàrdia Civil, Policia, Creu Roja, Protecció Civil i, per supost, els serveis sanitaris de Dénia, Alzira i València. Tots han demostrat una professionalitat i una sensibilitat admirables. De la part de la societat civil tota la família de l’esport, i de forma molt especial el Club d’Atletisme Llebeig i el Club Ciclista Jávea, ha oferit un fantàstic exemple que ens aplega a tots.

Per últim, vull agrair a la premsa local i comarcal el tacte i la humanitat amb què han tractat esta desgràcia. Han sabut convertir-se en canalitzadors dels sentiments del nostre poble i informar sense travessar els límits del respecte. Gràcies.

Ara només ens queda seguir amb les famílies de les víctimes i continuar donant la nostra ajuda fins a on siga necessari. El record d’Edu, Luis Alberto i José Antonio ens ha de mantindre units i ha de ser un exemple per a tots nosaltres. Xàbia no va a oblidar-los.

I seguim fent força per Andrés i Scott. Els necessitem amb nosaltres i volem vore’ls molt prompte reintegrats a la vida del seu poble i a les seues famílies. Endavant!

Estimats veïns i veïnes, açò que hem fet junts, este poble, esta societat, esta forma d’estar junts, és molt gran i hem de cuidar-la. Per això, com a alcalde de Xàbia, també vos vull agrair a vosaltres tot el que feu cada dia, la vostra manera de fer normals les coses imprescindibles.

Hem de viure de forma generosa i donar importància al que de veres té importància.

Una abraçada.

Deixa el teu comentari

Classificat: ,
Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.