LA MARINA PLAZA

DÉNIA Clàssics
Periodisme, passe el que passe
Publicat: divendres, 12 maig, 2017

Calp segueix sense indemnitzar els treballadors acomiadats il·legalment tot i concloure el termini del Suprem

  • La decisió de l’ajuntament incrementa la quantitat que hauran d’abonar les arques municipals, i que ascendeix ja a 780.000 euros, ja que comencen a computar interessos de demora
  • Malestar entre els mateixos extreballadors, alguns dels quals s’enfronten a una greu situació econòmica, atès que fins que no cobren esta indemnització no poden percebre l’atur

L’edil de Recursos Humans, Manuel Cabrera, i l’alcalde, César Sánchez.

El govern local de Calp, integrat per PP i independents, encara no ha acatat la sentència que el Tribunal Suprem va emetre el passat mes de gener i que l’obligava a readmetre als treballadors que va acomiadar de forma il·legal el 2012 tots els sous que haurien d’haver cobrat des de llavors i durant estos cinc anys. L’executiu calpí segueix sense abonar els diners a 13 persones -la sentència n’afectava a 14, però un d’ells ha mort durant este temps- tot i conèixer la decisió del Suprem des de principis d’enguany i que el termini que li va donar l’alt tribunal per a pagar finalitzava, segons fonts sindicals, el passat 22 d’abril.

I esta actitud de l’ajuntament té dos efectes perjudicials. En primer lloc, per a les arques municipals, és a dir per a tots els ciutadans de Calp. I és que des del dia en què va vèncer el termini del Suprem, s’incrementen automàticament els diners que ha de pagar el consistori en concepte d’interessos de demora i que ascendeixen a un 10% anual de tot el deute salarial. Este és un dret reconegut a qualsevol treballador d’una empresa o d’una administració per a forçar el deutor a complir el pagament. És a dir, que la controvertida decisió d’acomiadar a aquells treballadors que va prendre llavors el govern del popular César Sánchez, que segueix sent l’alcalde actual, encara perjudicarà més al municipi ara.

I en segon lloc, esta situació està sent nociva per als propis treballadors, sobretot per als que de nou estan en el carrer després que l’ajuntament els readmetera, com també li va ordenar el Suprem, però els tornara a acomiadar gairebé immediatament: mentre no cobren esta indemnització no tenen tampoc dret a cobrar l’atur. «I algunes persones depenen d’això per poder subsistir i ara mateix han de demanar ajudes als seus familiars», van afegir les mateixes fonts.

La quantitat total que l’Ajuntament de Calp ha de tornar, és a dir els sous d’estos 13 treballadors al llarg de cinc anys, és important: sense comptar amb els interessos de demora que ara han començat a comptar, ascendiria a gairebé 780.000 euros. Almenys esta és la consignació prevista en l’esborrany dels pressupostos municipals, on eixos diners figura baix l’epígraf de Contingències de personal.

Deixa el teu comentari

Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.