LA MARINA PLAZA

DÉNIA Clàssics
Periodisme, passe el que passe
Publicat: dijous, 20 abril, 2017

Wonderful, un impuls a la innovació aplicada a la ciutat i al comerç

  • El centre comercial Portal de la Marina, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Ondara, acull el projecte que busca solucions pràctiques basades en les noves tecnologies per millorar la qualitat de vida en els entorns urbans i la relació entre les tendes i els seus clients

La Casa de Cultura d’Ondara va acollir este dimecres la presentació del certamen Wonderful, del que el centre comercial Portal de la Marina és la seu per a l’àmbit geogràfic de les províncies d’Alacant i València, una iniciativa que busca incentivar i premiar projectes d’innovació tecnològica encaminats a millorar la relació de les persones amb els pobles i ciutats, o bé amb el comerç.

Manuel de Carlos, José Ramiro i Carlos Fita, en la presentació de Wonderful.

La presentació va comptar amb la presència del director de Wonderful, Manuel de Carles, el regidor de Promoció Econòmica i Comerç d’Ondara, José Ramiro, i el gerent del centre comercial Portal de la Marina, Carlos Fita.

El projecte Wonderful s’articula a través de la xarxa de centres comeciales del grup Lar i, segons el seu director, té per objecte “impulsar la innovació com a principi essencial del desenvolupament econòmic”. Per a això, i gràcies a la col·laboració d’entitats i empreses, es premiaran aquells projectes amb línies de finançament i productes que ajuden al seu desenvolupament.

Són dues les categories del projecte Wonderful, i en cadascuna hi haurà un guanyador. La primera, anomenada ‘La teva ciutat’, premiarà innovacions o solucions que millorin la qualitat de vida dels ciutadans en la seva relació amb la ciutat. A tall d’exemple, De Carlos va citar l’aplicació de tecnologies per a tramitació digital, el desenvolupament de vehicles elèctrics o projectes que millorin la relació amb el medi ambient.

La segona categoria és l’anomenada El teu centre comercial, i busca millorar la relació del client amb les tendes i els centres comercials. Projectes de comerç electrònic, pàrquings intel·ligents, geoposicionament per a controlar als xiquets en els centres comercials, emprovadors de roba de realitat virtual… són els exemples que va posar en este cas el director del projecte.

Facilitats financeres

Per dur a terme la iniciativa, el grup LAR compta amb la col·laboració del Banc Sabadell i de fons d’inversió. Per, això, part dels premis serà l’accés a finançament per desenvolupar i comercialitzar els projectes. A més, els premis inclouen també suport tècnic i programari de Microsoft, serveis en el núvol i formació online i presencial.

El gerent de Portal de la Marina va assenyalar que per al centre comercial “és un plaer i un orgull” acollir esta iniciativa per “donar a empreses i emprenedors l’oportunitat de participar en un projecte de Responsabilitat Social Corporativa (RSC)”, de manera que va animar a tots els interessats a presentar-se, convençut de que “serà un èxit”.

Per la seua banda, el regidor José Ramiro va realitzar una valoració “molt positiva” d’esta iniciativa, ja que “uneix la matèria gris dels emprenedors i d’empreses ja consolidades amb iniciatives concretes a nivell de ciutat i comerç”. La col·laboració de l’Ajuntament d’Ondara es forja en que serà part del jurat que valore les propostes de la categoria de La teua ciutat.

Cal aclarir que per participar en el projecte no cal ser una empresa jove, sinó també qualsevol altra que presente una iniciativa innovadora. Els projectes es poden presentar fins al 4 de juny, pujant-los a la pàgina web de la iniciativa, www.wonderful.es. El dia 14 d’este mateix mes, el centre comercial Portal de la Marina acollirà la gala de lliurament dels premis.

Deixa el teu comentari

Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.