LA MARINA PLAZA

Feslalí Alcalalí en Flor
Periodisme, passe el que passe
Publicat: dijous, 20 abril, 2017

La història de Benitatxell durant generacions a través de les fotos de la Festa de la Rosa

  • L’ajuntament prepara una gran exposició fotogràfica sobre una celebració l’origen de la qual és del 1771 i la imatge més antiga de moment del 1948
  • Cultura anima els veïns a que aporten més fotografies que completen la col·lecció del mestre Vicent Ferrer

1979.

La regidoria de Cultura del Poble Nou de Benitatxell, a càrrec de Manolo Segarra, vol guardar en una càpsula del temps imatges de la tradicional Festa de la Rosa que se celebra la primera setmana de maig amb el seu tradicional pa beneit i les disfresses del dia de Sant Pancraç. Per això prepara una exposició de fotografies fetees durant esta festivitat sota el títol La Rosa en el temps que de ben segur constituirà també tot un testimoni de l’evolució històrica del propi municipi.

L’Ajuntament ha fet una crida als veïns a través de les xarxes socials municipals. Els arxius municipals ja guarden un gran número de fotografies del mestre i fotògraf Vicente Ferrer, a qui en el municipi es refereixen com “el fotògraf de la quotidianitat i la nostàlgia”. Les seues fotografies són un tresor de memòria que capta escenes quotidianes, festives, escolars i que ja formen part de l’àlbum vital de tot un poble.

L’Associació de Veïns també s’ha mobilitzat i ha aconseguit recopilar diverses fotografies que ja ha entregat a la Biblioteca Municipal. “De moment la més antiga és del 1948, però esperem que els veïns col·laboren i puguem rescatar de l’oblit moltes més imatges que ens poden explicar moltes coses del nostre passat, alhora que pessiguen la nostàlgia”, ha apuntat el regidor de Cultura, Manolo Segarra.

La Festa de la Rosa té els seus orígens el 1771, quan es va fundar la confraria del Roser a El Poble Nou de Benitatxell, encara que la seua festivitat va començar a celebrar-se uns anys més tard i ha anat evolucionant amb el pas del temps amb la introducció del pa beneit i dels tradicionals disfresses de Sant Pancraç per part de la quadrilla del Sarment.

1989.

Deixa el teu comentari

Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.