LA MARINA PLAZA

DÉNIA Clàssics
Periodisme, passe el que passe
Publicat: dimecres, 19 abril, 2017

Orba i Senija s’apunten a la solidaritat

  • Els dos ajuntaments s’integren en el Fons Valencià per la Solidaritat, del qual ja formen part altres huit municipis de la Marina Alta

Els ajuntaments d’Orba i Senija han formalitzat ja el seu ingrés en el Fons Valencià per la Solidaritat, l’ens del que ja formaven part altres huit municipis de la Marina Alta: Alcalalí, Benigembla, Benissa, Els Poblets, Parcent, Pedreguer, Teulada i Xaló.

El primer a sol·licitar formalment la inclusió al Fons va ser l’Ajuntament d’Orba, després d’acordar el seu ingrés per unanimitat de tots els membres del plenari celebrat el dia 27 de febrer de 2017. A este mateix plenari es va decidir que el representant a l’assemblea del Fons valencià seria el regidor de Benestar Social, Francesc Roig Oliver, i la seua suplent en cas de necessitat, la regidora Melissa Català Font.

Francesc Roig i l’alcalde d’Orba, Ignasi Cervera.

Per la seua banda, l’Ajuntament de Senija va decidir el seu ingrés al Fons Valencià, també per unanimitat de tots els grups polítics, en el darrer plenari, celebrat el 28 de març de 2017. El representant al Fons Valencià de l’Ajuntament és el seu alcalde, Josep Ivars Crespo, i la regidora suplent, Josefa Argudo Ferrer.

Amb estes dues darreres incorporacions, ja en són 10 municipis els que formen la nodrida representació de pobles de la Marina Alta al Fons Valencià, associació que agrupa a dia de hui 99 ajuntaments valencians de pobles i ciutats, de totes les mides i de totes les tendències del espectre polític, en les tres províncies valencianes, ja que l’àmbit geogràfic del Fons és la Comunitat Valenciana. També en son sòcies 9 mancomunitats de municipis. La diversitat de socis dona una enorme riquesa al Fons i l’assorteix de pluralitat i amplitud de mires a l’hora d’encarar els projectes.

Optimització de recursos

Amb l’adhesió dels municipis i entitats territorials al Fons Valencià per la Solidaritat s’aconsegueix implementar projectes que de cap manera podria assumir cada soci per separat, per manca de disponibilitat econòmica i d’un equip de tècnics que puga avaluar els projectes i fer-ne el seguiment. Integrant-se en el FVS, entre tots es pot optimitzar l’esforç de cadascun.

En l’any 2016, el Fons Valencià per la Solidaritat va dur endavant 9 projectes de cooperació a Bolívia, Equador, Colòmbia i, també, a la Comunitat Valenciana, on es treballa el programa “Municipis Solidaris”, d’educació al desenvolupament i sensibilització, que cada any acosta el Fons y la seua cooperació als municipis socis, amb un pressupost total de 331.500 €.

Deixa el teu comentari

Classificat:
Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.