LA MARINA PLAZA

Feslalí Alcalalí en Flor
Periodisme, passe el que passe
Publicat: dimecres, 19 abril, 2017

Dénia va fregar el ple en hotels i apartaments durant la Setmana Santa

  • El balanç turístic llança dades espectaculars: l’ocupació en apartaments va ser un 24% major que en 2016 i la dels hotels va créixer un 7%

Les xifres d’ocupació turística durant la Setmana Santa que ha fet públiques hui el departament de Turisme de l’Ajuntament de Dénia confirmen la sensació de ple que va deixar el periple festiu en la ciutat i s’eleven per damunt de les registrades en anys anteriors. Segons la realitzada en els allotjaments turístics, l’ocupació en establiments hotelers durant els dies de Setmana Santa (del 13 al 16 d’abril) es va situar al voltant del 95%. Pel que fa a allotjaments de lloguer turístic, l’ocupació ha sigut superior al 90% i en càmpings, l’estimació d’ocupació ha sigut d’entre un 65% i un 70% de mitjana.

La platja de la Punta del Raset, la setmana passada

Si es comparen les dades d’ocupació amb els de l’any passat, observem que en establiments hotelers ha hagut un increment del 7%, en allotjaments de lloguer turístic l’ocupació ha sigut molt superior, amb un 24% més que l’any passat, i en càmpings ha sigut similar a la del mateix període del 2016.

D’altra banda, l’afluència de visitants a les dependències de Turisme Dénia (oficina central i oficina de la plaça del Consell), des del Diumenge de Rams (9 d’abril) fins al Dilluns de Pasqua (17 abril), ha superat les 2.900 persones.

Del total de visitants, el 63% eren de procedència nacional i el restant 37% de procedència internacional. Del total nacional, el 48% eren de la Comunitat de Madrid, seguit de la Comunitat Valenciana, amb un 18,5%. Els segueixen els visitants procedents de Catalunya (8%) i el País Basc (7%).

Del total internacional, el 40,5% procedien de França, seguit d’un 22% de visitants del Regne Unit i un 14% d’Alemanya; després ja estan Bèlgica (5%) i Holanda (4%).

El total de visitants ha realitzat més de 3.600 peticions d’informació, entre les quals destaquen les referents a què visitar a Dénia (llocs de visita i interès) amb un 33%, seguit de peticions d’activitats lúdico-culturals-festives, amb un 28 %. En tercer lloc se situen les peticions d’informació relacionades amb l’entorn natural (rutes de senderisme, Parc Natural del Montgó, etc.), amb un 12% i les visites als voltants, en concret, a la resta de la Costa Blanca (12 %).

Deixa el teu comentari

Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.