LA MARINA PLAZA

Benissa Fira i Porrat 2018
Periodisme, passe el que passe
Publicat: dimarts, 18 abril, 2017

Montgó: Una celebració privada provoca una altra invasió de cotxes en zones prohibides del parc

  • Els vehicles es trobaven estacionats en accessos i terrenys forestals pròxims a l’àrea recreativa del cap de Sant Antoni
  • El club de residents europeus que havia convocat allà un multitudinari dinar va ocultar amb el cartell del seu esdeveniment el senyal que alerta d’incendis forestals en la zona

La vida segueix igual en el parc natural del Montgó. La imatge d’automòbils aparcats en zones prohibides, alguns d’ells fins i tot en superfícies que encara s’estan recuperant-se del gran incendi del 2014, s’ha tornat a repetir en esta Setmana Santa. Ara bé, curiosament esta vegada el pitjor dia ha sigut dimarts, ja laborable, tot i que ja han passat les jornades més concorregudes d’este període turístic: una gran quantitat de vehicles han envaït voltants de l’àrea recreativa del cap de Sant Antoni, en el terme de Xàbia.

Els cotxes estaven per tot arreu: al llarg de la carretera que porta al cap -amb el consegüent risc viari i fins i tot la possibilitat de provocar col·lapses en un espai natural-, en zones de vegetació protegida, en accessos a camins secundaris…

Gran part de la raó d’este tràfic, que torna a evidenciar la pressió demogràfica que segueix patint el paratge, cal buscar-la en el brunch de Pasqua organitzat per un club de residents alemanys amb seu social a Dénia. De fet, el cartell que anunciava la celebració d’este dinar festiu, jalonat per uns globus de colors, ocultava parcialment un senyal del propi parc natural advertint… del perill d’incendi. Així pot apreciar-se en la imatge inferior.

Allò peculiar és que l’àrea recreativa compta amb un aparcament autoritzat. Una altra cosa és que l’afluència d’usuaris desborde la seua capacitat, però per això mateix els grups majors de 30 persones que accedeixen a esta zona del parc han d’avisar al seu personal amb quinze dies d’antelació, si són més de cinquanta persones amb un mes de termini i si excedeixen eixa xifra, han de sol·licitar autorització expressa a la direcció del Montgó.

La situació va provocar el malestar d’alguns dels excursionistes que van dedicar el dia a visitar el paratge. No és estrany. Automòbils aparcant en qualsevol costat en un territori tan sensible devaluen els seus valors com a destinació per al turisme mediambiental. A més, la problemàtica es repeteix any rere any. Ja va passar una cosa molt similar en el passat, també per Setmana Santa.

Antecedents: Maç-16: Montgó: Acampant en zones prohibides, aparcant en sòl cremat

Deixa el teu comentari

Contingut patrocinat
La Marina Plaza. Noticias. Diario de la Marina Alta.