LA MARINA PLAZA

Feslalí Alcalalí en Flor
Periodisme, passe el que passe
Publicat: dimarts, 18 abril, 2017

Els Bombers pinten els camions del parc comarcal en protesta per la falta de personal

  • La plantilla del consorci accentua les seues mobilitzacions per exigir un rejoveniment de la plantilla i que es fixe un mínim operatiu de cinc bombers per tal de poder garantir una resposta ràpida i eficaç a les emergències

La flota de vehicles del parc comarcal de Bombers de la Marina Alta ha aparegut este dimarts plena de pintades de protesta que cal emmarcar en el context del conflicte laboral que, des de fa temps, mantenen els treballadors d’este servei amb el consorci provincial de la Diputació alcantina. De fet, també han aparegut amb pintades similars els cotxes i camions dels bombers dels parcs d’altres comarques alacantines.

Diversos vehicles de Bombers, plens de pintades en el parc de Dénia.

La mateixa Junta de Personal del Consorci Provincial de Bombers d’Alacant ha difós les imatges dels vehicles pintats a Dénia i en altres parcs, per posar de manifest la determinació dels bombers de seguir endavant amb les seves reivindicacions.

I és que, sosté la junta de personal, des que va arrancar el conflicte, la situació no ha anat a millor, sinó a pitjor: “La realitat del Consorci queda de nou reflectida estos dies dies de conflicte laboral: realització de guàrdies extraordinàries per decret, nomenaments de superior categoria per decret, prolongacions de jornada laboral per decret… el servei no es sosté”, afirma.

Un altre dels vehicles del parque comarcal.

Les plantilles de bombers pateixen en les comarques alacantines un greu problema d’envelliment, amb més d’un 40% de la plantilla operativa per damunt dels 50 anys. Un problema que per a la Junta de Personal és conseqüència d’una falta de “visió de futur”, ja que “es veia vindre des de fa anys”, però no se li ha fet front.

Falta de personal

Una de les principals reivindicacions dels bombers en les negociacions obertes amb el consorci té a vore amb la insuficient plantilla. Incrementar els mínims de personal operatiu és, diuen els sindicats, “perfectament viable” i una necessitat eloqüent. “Està reconegut pels serveis tècnics de bombers que el mínim de personal perquè una primera intervenció siga eficaç i segura és de cinc bombers, i amb més motiu en l’actual situació d’envelliment de la plantilla”, indica la junta de personal. No obstant això, afegeix, “veiem amb desolació com les prioritats de la direcció del consorci són altres molt diferents. Adaptació a la Llei de Bombers 7/2011, organigrama de zones i àrees operatives, estructura de comandaments, obertura del nou parc de Benissa.. això sí, amb quatre bombers de mínims”.

“Xantatge moral”

D’altra banda, la Junta de Personal acusa la direcció del consorci d'”apel·lar a la vocació de servei, l’altruisme i l’esperit corporatiu per a desmobilitzar els treballadors”; un “xantatge moral que pretén enfrontar-nos a l’opinió pública”.

Amb tot, assenyalen els representants dels treballadors, “allò més greu no és que este servei s’haja vist seriosament minvat estos darrers anys com a conseqüència de la congelació en l’oferta d’ocupació pública”, sinó “que els seus administradors han sigut còmplices necessaris, que mai hi va haver previsió de futur ni hi ha ara voluntat de revertir esta situació, que sempre han treballat des de la improvisació d’un dia per l’altre, que no han acceptat les propostes de la part social escudant-se sempre en prejudicis “.

Finalment, la Junta de Personal anuncia que seguirà amb les seues mobilitzacions fins que el diputat del Consorci de Bombers, Jaume Lloret, o el president de la Diputació d’Alacant, César Sánchez, “mostren la voluntat política necessària per assolir un acord que desbloquege esta situació de conflicte laboral i aporte solucions per a la viabilitat del servei públic que prestem”.

Deixa el teu comentari

Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.