LA MARINA PLAZA

Benissa Fira i Porrat 2018
Periodisme, passe el que passe

Jesús Pobre presenta la seua Guia de Senderisme Rural i el Plànol Turístic del terme local

  • El Patronat de Turisme Costa Blanca ha subvencionat dues actuacions com a material promocional turístic
  • El Centre d’Interpretació del Parc Natural del Montgó i el director del parc natural han acollit la presentació de la guia de senderisme rural i el plànol turístic de Jesús Pobre

L’Eatim de Jesús Pobre, amb l’aval de la Diputació d’Alacant, i subvencionat pel Patronat de Turisme Costa Blanca, ha permès l’execució del nou projecte turístic de Jesús Pobre, amb el material promocional del mapa turístic i la guia de sendes locals.

En la primera intervenció, l’alcalde de Jesús Pobre, Javier Scotto, ha explicat que el pla turístic de Jesús Pobre era una eina necessària per a informar del casc urbà, carrers i disseminat del poble, molt demandat per visitants i turistes, tenint en compte la dispersió de carrers, camins i partides que conformen el poble.

El director del projecte i vocal de zona urbana i serveis, Josep Fornés, ha intervingut per a exposar el Pla Turístic, que conté el nucli urbà de Jesús Pobre, així com el nom de carrers que en altres fòrums posseeixen una nomenclatura errònia, la denominació de les diferents partides de Jesús Pobre, la ubicació dels edificis públics, serveis i principals monuments del terme local.

En tres idiomes, valencià, castellà i anglès, s’incorpora igualment informació del patrimoni rural, comercial i hostaler, on menjar i dormir, així com els mercats que de forma habitual tenen lloc. Este mapa turístic, a més, inclou els logos de la guia d’arquitectura rural, la ruta dels riuraus, i l’enllaç wikilok de la guia de senderisme.

Respecte de la Guia de Senderisme Rural, ha sigut impulsada i dirigida pel vocal d’Esports, Sebastiá Aguililla, i de forma transversal aposta per la diversitat com a principal reclam, en incloure medi ambient, turisme, esport i activitats a l’aire lliure per a tota la família.

Així mateix, la guia és una projecció de l’espai natural de Jesús Pobre, una icona del poble, i representa la valoració del turisme de senderisme com a desenvolupament local en contraposició a l’urbanisme, i pretén donar resposta a la set d’evasió i espais naturals davant del confinament quotidià de quitrà i formigó.

El vocal responsable del projecte, Sebastià Aguililla ha presentat les quatre propostes de la guia de senderisme, l’objectiu de les quals és gaudir del paisatge, a més de monuments, vestigis, el treball de la terra, i la pràctica de l’esport de senderisme, sengles circulars que comencen i acaben en la plaça del poble.

La primera d’elles, anomenada Portalet-Coll de Pous es constitueix en el camí més singular, que pertany al parc natural del Montgó, amb un grau de dificultat mitjà-alt, precisament aquella en què s’ha estat treballant diversos mesos per a presentar l’homologació de la senda i la seua inscripció en la Federació Valenciana de Muntanyisme, considerant així la primera senda SL del parc natural i del terme municipal de Dénia, amb un ingent treball tècnic per a la seua aprovació.

Les altres tres, ha remarcat el vocal de la Eatim, comparteixen una dificultat “fàcil”. Així, la segona senda,, és l’anomenada Bassa dels Moros, Alqueria de Bisserot, Racó de Tafarra i Quatre Cantons, i en la qual es pot gaudir de les cases típiques de Jesús Pobre, el paisatgisme de vinyes, i el conjunt hidràulic de la Bassa dels Moros i pinades.

La tercera senda s’anomena Arbres monumentals, i conjumina l’oferta de l’olivera mil·lenària en el límit municipal de Xàbia amb els xiprers monumentals del cementeri. I, per últim, la senda dels Tres Molins, dels Quatre Cantons a Racó Tafarra i Pou del Ti Simó, on es pot vore les cases del segle XIX típicament valencianes i les vistes espectaculars des del Tossal del Tres Molins.

La guia ve representada per una de les marques identitàries de Jesús Pobre, el pàmpol, i cada ruta d’un color diferent, amb una acurada fotografia de Pelut i Pelat i text de Josep Fornés Mut, als quals s’ha agraït la seua col·laboració.

Ha destacat l’Eatim que la guia de senderisme rural és una oferta per a consumir paisatge, identitat rural, itineraris, esport, medi ambient, amb cap altra finalitat que gaudir del temps, d’un mateix, i del que ens envolta.

Contingut patrocinat
La Marina Plaza. Noticias. Diario de la Marina Alta.