LA MARINA PLAZA

Feslalí Alcalalí en Flor
Periodisme, passe el que passe
Publicat: dissabte, 18 març, 2017

[GALERIA] Quan la tensió explota

  • El lliurament de premis als monuments grans en les Falles de Dénia és un gran còctel d’emocions que es desencadenen quan es fa públic el veredicte del jurat

El lliurament dels premis als monuments grans de les Falles de Dénia són, cada any, un còctel de sentiments. El començament és sempre el mateix: nervis, molts nervis, mentre es va acostant el moment del veredicte i les falleres majors i els presidents de cada districte intenten guardar les formes davant la mirada dels presents i els flaixos de les càmeres. Ahir de nit no va ser una excepció. L’acte va repartir -això és inevitable- alegries i decepcions, somnis aconseguits i anhels trencats. Este és, també, l’encant d’una festa en la qual el treball i les il·lusions de tot un any passen la seua primera prova de foc en qüestió de segons.

Els minuts de nervis davant l’hora de la veritat

Són els moments més difícils de suportar. La tensió es respira i les cares dels protagonistes semblen reclamar que el rellotge s’accelere, que el temps pose fi a la incertesa.

Es trenca el gel i es desfermen les emocions

La tensió desapareix en la mesura que es va coneixent la sentència. I es desfermen les emocions. L’alegria, la tristesa, la decepció. El còctel d’emocions esglaia en una nit en què, tot i els sentiments, reina l’esportivitat. Res uneix tant com la tensió compartida.

I arriben les celebracions

Recollits els premis, toca saludar els fallers amuntegats en la plaça mostrant-los les banderoles des del balcó de l’ajuntament. I després, un dels moments més emocionants: el descens per l’escala fins a entrar en contacte amb els companys de comissió. Els crits, els himnes, els salts i la música de les xarangues posen veu, alegria i música al moment més desitjat.

 

 

Deixa el teu comentari

Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.