LA MARINA PLAZA

Feslalí Alcalalí en Flor
Periodisme, passe el que passe
Publicat: divendres, 17 març, 2017

Centro recupera el tron de la millor falla infantil de Dénia 2017

  • Port Rotes guanya en la Primera Categoria, de manera que acumula tres primers premis en els últims quatre anys

La primera de les grans incògnites de les Falles de Dénia ha quedat desvetllada i, amb ella, arriba la primera gran alegria de les festes. Se’n va per al barri de la falla Centro, que s’ha alçat amb el primer premi dels monuments infantils en esta edició de 2017 de les celebracions de Sant Josep. Recupera així el tron que va perdre l’any passat, quan va anar a parar a París Pedrera. Centro és la gran dominadora en els monuments xicotets en els últims anys, ja que amb este ha guanyat quatre de les últimes sis edicions.

La falla infantil del districte Centro s’ha emportat el primer premi en Especial.

La incògnita es va desvetllar cap a les 13.30 hores. Després de Centro, el segon premi va anar a parar a Baix la Mar, el tercer a Oest i el quart a París Pedrera. A més, Centro s’ha endut també les tres banderoles de la categoria Especial.

L’acte de lliurament de premis es va fer esperar un poc més del compte, però no per qüestió de puntualitat. Quan anava a començar, dotze minuts després de les 13 hores, van fallar els micròfons, el que va retardar encara més l’inici. Va ser només una anècdota que va demorar tot just un parell de minuts l’arribada de l’hora de la veritat.

Tot seguit va començar el lliurament de premis, amb les primeres banderoles. El de Ninot Indultat, el de Millor Pintura de Monument i el d’Enginy i Gràcia van anar a parar al districte Centro. El d’Enginy i Gràcia de Primera Categoria va recaure en Saladar.

Era el pròleg al moment més esperat, quan començava la lectura de les actes del jurat dels premis a monuments, que, com marca la tradició, ha repartit alegries i decepcions per barris.

Primer es procedia a fer públics els guardons de la Primera Categoria. El triomf li ha correspost a Port Rotes, seguida per Saladar, Darrere del Castell, Campaments, les Roques, Diana i Camp Roig. Amb això, amb el seu monument obra del denier Enric Ginestar, Port Rotes va recuperar el tron ​​de les falles infantils de Dénia, que ha aconseguit en tres de les últimes quatre edicions. Només l’any passat li’lva poder arrabassar Saladar.

En especial, el repartiment va començar amb decepció en París Pedrera, quedava relegada al quart lloc. El tercer va ser per a Oest i el segon per Baix la Mar. Centro és la triomfadora dels falles infantils de Dénia, amb el monument realitzat per l’artista José Gallego.

Com és lògic, el premi va desencadenar la immediata alegria dels representants de Centro. El seu president infantil, Manuel Català, va dir que està “molt content” i desitjós de “gaudir-lo amb la comissió”. La fallera major infantil, Lucía Signes, no va ocultar estar “molt emocionada” i “encantada”, i va dir que serà celebrat pel districte “una pila”.

HISTÔRIC DELS PREMIS INFANTILS D’ESPECIAL
201720162015201420132012
PRIMER PREMI CENTROPARÍS PEDRERACENTROCENTROBAIX LA MARCENTRO
SEGON PREMI BAIX LA MARCENTROBAIX LA MARBAIX LA MARCENTROBAIX LA MAR
TERCER PREMI OESTBAIX LA MAROESTPARIS PEDRERAPARIS PEDRERAPARIS PEDRERA
QUART PREMI PARÍS PEDRERAOESTPARÍS PEDRERAOESTOESTOEST
ELS ÚLTIMS GUANYADORS DE PRIMERA

2017 Port Rotes

2016 Saladar

2015 Port Rotes

2014 Port Rotes

2013 Saladar

2012 Saladar

Deixa el teu comentari

Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.