LA MARINA PLAZA

Feslalí Alcalalí en Flor
Periodisme, passe el que passe
Publicat: dijous, 16 març, 2017

La Generalitat prorroga fins al 2019 el planejament de Dénia per a donar temps a fer el nou Pla General

  • El ple acorda formalitzar la sol·licitud per ampliar la vigència del RUT dos anys més, tot i que el Consell ha iniciat ja l’expedient

Nova data límit per a dotar a Dénia d’un Pla General. El vigent règim urbanístic transitori (RUT), aprovat d’urgència arran de l’anul·lació de l’anterior Pla General l’any 2013, caduca el pròxim 3 de maig. I és obvi que la ciutat no pot quedar-se una altra vegada sense planejament i tornar al de l’any 1972, que deixaria fora d’ordenació bona part del terme municipal. Així és que la Conselleria de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha iniciat ja l’expedient per a la pròrroga del RUT per dos anys més, fins el 3 de maig de el 2019.

La proposta d’infraestructures i equipamients per al Plan General Estructural presentada als veïns en el procés de participació.

Este matí, en un ple extraordinari, l’Ajuntament de Dénia ha acordat formalitzar la sol·licitud per a la pròrroga, en la qual, en realitat, ja treballa la conselleria. Es tracta de complir amb el tràmit procedimental reglamentari. L’acord per a sol·licitar l’ampliació de la vigència del RUT s’ha adoptat per unanimitat de tots els partits, ja que, més enllà de les discrepàncies que entre ells hi puga haver en relació al nou Pla General, tots coincideixen que tornar al mapa de 1972 seria catastròfic.

Mentrestant, el consistori i la seua Oficina Municipal de Planificació avancen en la redacció i tramitació del nou Pla General Estructural. Amb retard, això sí, sobre l’inicialment previst. En l’inici de la legislatura, el govern local es va marcar l’objectiu d’aprovar-lo este any, però ja es pot donar per fet que l’aprovació definitiva no estarà almenys fins a 2018. I és que des de l’aprovació del document pel ple quedarà encara recorregut per fer, amb períodes d’al·legacions pel mig, fins que la Generalitat l’aprove de manera definitiva.

La regidora de Territori i Qualitat Urbana, Maria Josep Ripoll, reconeixia hui que s’ha sol·licitat la pròrroga per dos anys perquè serà complicat que, demanant-la per a 12 mesos, done temps a arribar a l’aprovació definitiva del PGE pel Consell.

Deixa el teu comentari

Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.