LA MARINA PLAZA

DÉNIA Clàssics
Periodisme, passe el que passe
Publicat: dimecres, 15 març, 2017

Indignació pels continus talls d’aigua en l’entorn de l’avinguda del Montgó de Dénia

  • Veïns i comerciants denuncien que eixim a «una rebentada cada quatre mesos» degut a que l’antiguitat de les canonades
  • L’últim tall, durant el matí d’este dimecres, es va prolongar més de quatre hores en algunes vivendes i establiments d’una de les zones més habitades de la ciutat
  • «Tot el matí perdut», lamenta la propietària d’un bar

En la part inferior de la imatge es pot apreciar a operaris de la concessionària intentant reparar l’avaria d’este dicmecres.

Viure pendent que qualsevol matí no isca ni una gota de l’aixeta en una casa o en una tenda és dur. Veïns i comerciants de l’avinguda del Montgó i dels carrers adjacents denuncien que pateixen continus talls d’aigua causats per una successió de rebentades en les canonades de tota esta zona, una de les més poblades de Dénia. L’últim contratemps va tindre lloc durant el matí d’este dimecres: el tall es va originar a primera hora del matí i es va allargar fins al migdia.

Així, hi va haver immobles on no hi va haver subministrament durant més de quatre hores. La situació crea perjudicis als veïns i danys econòmics als comerciants. La propietària d’un bar es queixava que en obrir el local a les 7.45 del matí es va trobar que ja no hi havia aigua, i no la va tindre fins a les 11.45. «Tot un matí perdut», lamentava. «Eixim a una rebentada cada quatre mesos i així des de fa anys sense que ningú pose solució a este punt negre», afegia un resident.

L’origen del problema rau en l’antiguitat de les canonades d’esta zona de Dénia. És veritat que la concessionària del servei, Aqualia, les va canviant, però pel que sembla el ritme amb que efectua estes tasques de renovació és més lent que el dels rebentades.

I no es concentren només en l’entorn de l’avinguda. També en les pròpies urbanitzacions del Montgó i en l’altra banda de la via, on els talls d’aigua van ser molt freqüents l’estiu passat degut a que moltes de les vetustes canonades no aguanten l’increment de la pressió que es produeix per a poder atendre l’augment de la població durant el període turístic.

Deixa el teu comentari

Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.