LA MARINA PLAZA

Feslalí Alcalalí en Flor
Periodisme, passe el que passe
Publicat: dimecres, 15 març, 2017

El retard en la restauració de l’Ecce-Homo obligarà a traslladar les processons de la Setmana Santa de Pego

  • Les obres de la cúpula s’han demorat pels últims temporals i no arribaran a temps de les celebracions religioses, segons va admetre l’alcalde, Enrique Moll, durant la visita al municipi del president de la Diputació, César Sánchez
  • En la porta de la capella es viuen els moments més emotius de la Setmana Santa pegolina, que haurà de buscar ara un recorregut alternatiu

Definitivament, les confraries de la Setmana Santa de Pego, la de major tradició de la comarca, hauran d’anar pensant un pla alternatiu. Este any hauran de alterar el recorregut tradicional de les processons, ja que es dóna ja per impossible que puguen eixir des de la capella de l’Ecce-Homo. Els temporals de desembre i gener, així com el de dilluns passat, han retardat més del compte el calendari de les obres. Treballar a esta altura (26 metres alça des de terra la cúpula) en condicions de pluja i, sobretot, de fort vent, és incompatible.

La cúpula de la capella de l’Ecce Homo, encara coberta per la bastida.

L’alcalde, Enrique Moll, donava ja hui per fet la necessitat de buscar un recorregut alternatiu. Responsables de l’obra assenyalaven que queda un mes per acabar els treballs. No s’arriba.

La bastida en la capella impedirà el pas de la processó.

El primer edil, i altres miembos de la corporació municipal, visitaven hui la cúpula acompanyant al president de la Diputació d’Alacant, César Sánchez, que arribava a Pego també al capdavant d’una nodrida comitiva, entre la qual hi havia els seus assessors, Juan Bautista Roselló i José Vicente Marcó, i el diputat d’Obres, Bernabé Cano. Sánchez acudia al municipi a visitar les obres que s’estan realitzant a càrrec del pressupost provincial: la de la cúpula i la de l’ampliació del cementiri municipal.

L’eixida de les processons des de la capella de l’Ecce-Homo concentra els moments més emotius de la Setmana Santa pegolina, d’ací la rellevància del canvi forçat de plans per d’enguany.

El president de la diputació va destacar la “importància” de les dues obres a què la institució provincial destina fons. La restauració de la cúpula té un pressupost de 70.900 euros, dels quals la diputació n’aporta 65.000 i l’ajuntament 5.900; i l’ampliació del cementiri, amb 252.180 euros de la institució provincial i 135.789 del consistori.

Les autoridats, en la visita a l’interior de la capella.

L’Ecce-Homo obra el ‘miracle’ de la reconciliació

Estes dues obres consumeixin el que no fa molt de temps ben bé podia qualificar-se de ‘miracle’. I és la bona relació existent a hores d’ara entre l’Ajuntament de Pego i la Diputació d’Alacant. Feia nou anys que el municipi no comptava amb un projecte dels plans provincials d’Obres i Serveis, i esta vegada compta amb el del cementiri i va trobar, a més, totes les facilitats de la institució provincial quan va sobrevindre el problema de la cúpula de la capella de l’Ecce-Homo, segons ha destacat l’alcalde Enrique Moll.

12.500 teules canviades d’una en una

Les tasques de restauració de la cúpula estan sent tasca d’orfebreria arquitectònica. Durant la visita, les autoritats es van interessar per alguns dels detalls de l’obra, que a grans trets ha consistit en la retirada de les antigues teules deteriorades, la restauració i aïllament de la coberta i la col·locació de noves teules. Són un total de 12.500 les que s’han col·locat manualment i una per una. De moment, el blau del seu esmaltat es mostra molt més fosc que de les teules anteriors, però s’aclarirà quan passe un temps, segons van explicar els tècnics.

Dos de las teules originals de la cúpula.

 

Deixa el teu comentari

Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.