LA MARINA PLAZA

Feslalí Alcalalí en Flor
Periodisme, passe el que passe
Publicat: dimecres, 15 març, 2017

Cevisama bat el seu propi rècord amb un 12’3% més de visitants internacionals

NOTÍCIA COMERCIAL.

  • El balanç final de la 35a edició del certamen de la indústria ceràmica i l’equipament de bany, celebrada a València, ha confirmat de forma plena les previsions més optimistes
  • La presència del mercat nacional també millora amb un 6% més de compradors espanyols
  • En total, Cevisama 2017 va rebre a 83.896 visitants de 148 països, un 7’3% més que en la cita de l’any passat i torna als nivells anteriors a la crisi

Una CEVISAMA de rècord. El balanç final de la 35a edició del certamen de la indústria ceràmica i l’equipament de bany ha confirmat de forma plena les previsions més optimistes que apuntaven al tancament d’esta cita el passat 24 de febrer. Així, CEVISAMA 2017 va registrar la visita total de 83.896 professionals, el que ha suposat un increment del 7’3% respecte al tancament de l’edició de 2016 i la tornada a registres anteriors a 2009.

D’estes dades cal remarcar de forma molt destacada l’àmbit internacional, ja que CEVISAMA de nou va tornar a superar els seus propis registres de compradors internacionals en arribar a la xifra de 16.772 professionals, fet que suposa un creixement del 12’3% sobre una edició precedent que ja va marcar el sostre d’internacionalització. Amb això, el 20% dels visitants de CEVISAMA -és a dir, un de cada cinc- són internacionals, un registre que només es va aconseguir el 2013.

Torna el comprador rus i nord-americà

De l’anàlisi internacional també destaca la procedència del comprador internacional i, especialment, el retorn a CEVISAMA de mercats clau per al sector. En este sentit s’han increment de manera substancial les visites de compradors de mercats europeus, com ara França, Alemanya, Polònia o els Països Baixos, però també de professionals de Rússia -l’arribada ha crescut enguany un 23% després de la davallada del 2016- o de compradors dels Estats Units, les visites del qual s’han incrementat un 34% el 2017.

També destaca d’esta anàlisi el creixement de visitants procedents de països com la Xina o Pakistan. En total, la cita celebrada en Fira València va rebre compradors de 148 països amb un perfil majoritari de majorista importador, botigues, distribuïdors i agents comercials i sent, per este ordre, Itàlia, França, Regne Unit, Portugal, Alemanya, Algèria, Rússia , el Marroc, Polònia i Israel els deu principals mercats de procedència.

Reactivació nacional

Al costat de les excel·lents xifres internacionals, CEVISAMA també ha constatat la forta reactivació que està registrant el mercat nacional i que s’ha traslladat a una forta presència de visitants nacionals en els passadissos de Fira València. De fet, l’afluència de compradors espanyols s’ha incrementat un 6% fins arribar als 67.124 registres, amb un perfil clarament de negoci en ser majoritàriament botigues de venda al públic, distribuïdors, agents comercials, grups de compres, fabricants i professionals de l’àmbit de la construcció: arquitectes, interioristes i dissenyadors. Sens dubte, el creixement en l’àmbit de la reforma i la rehabilitació i la potenciació de l’oferta del sector del bany ha suposat un al·licient perquè el comprador nacional aposte decididament per CEVISAMA.


Per al president del certamen, Manuel Rubert, estos resultats són “excel·lents” i reflecteix el resultat de l'”esforç de tots per fer cada any una CEVISAMA més atractiva, potent i global. Agraïsc la participació dels nostres expositors i la visita dels milers de professionals”. Rubert avança que tot l’equip de CEVISAMA ja iniciat els preparatius de la seua 36è edició, que se celebrarà del 5 al 9 de febrer de 2018 i en la qual tornarà el sector de la maquinària ceràmica, que participa els anys parells.

Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.