LA MARINA PLAZA

Feslalí Alcalalí en Flor
Periodisme, passe el que passe
Publicat: diumenge, 12 març, 2017

La plantà de les falles de Dénia, en seriós perill pel temporal

  • Una reunió entre les comissions, l’ajuntament i Protecció Civil acorda suggerir als districtes que no inicien els treballs almenys fins dimecres, per tal de minimitzar riscos, tot i que Oeste ha seguit alçant el seu monument amb normalitat

La decisió està presa i la plantà de les falles de Dénia haurà d’esperar. Reunits el matí d’este diumenge la Junta Local Fallera, els presidents de les comissions, l’alcalde, Vicent Grimalt, i Protecció Civil, han decidit deixar per a més endavant estos treballs per tal d’evitar riscos. En principi, el temporal de fort vent i pluja durarà fins dimecres, de manera que encara hi hauria marge per alçar eixe dia els monuments.

La plantà de la Falla Oest havia començat este diumenge. FOTO: Falla Oest.

Tot i això, al districte Oeste hi havien començat ja a plantar este mateix diumente, i, de fet, han seguit amb els treballs durant tota la vesprada y nit. En principi, i malgrat que des de la junta local s’havia informat que es parava la plantà i no es reprendria fins a l’últim dia, finalment no ha estat així. Per la seua banda, Port Rotes, Centro i Saladar han ajornat la seua plantà per als dies 14 al 15.

Esta problemàtica no és exclusiva de Dénia. De fet, la Generalitat Valenciana ha suggerit a tots els municipis que celebren les falles que ajornen la plantà dels monuments. A València, per exemple, el problema que planteja el temporal és molt més gran, perquè ja fa dies que van començar a alçar-se les falles més grans.

El risc no és tant que puga caure’s un monument ja plantat, com els perills que pot comportar l’operació amb l’ocupació de grues si bufa fort el vent.

Deixa el teu comentari

Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.