LA MARINA PLAZA

DÉNIA Clàssics
Periodisme, passe el que passe
Publicat: dissabte, 11 març, 2017

Falles Dénia: Centro guanya la presentació gran i Saladar la infantil

  • Este divendres es va celebrar el clàssic Sopar de Germanor de les falles, en el qual es lliuren diversos premis, com ara el de millor aparador o els dels Jocs Fallers

El Sopar de Germanor de les falles, un clàssic esdeveniment que uneix els fallers de totes les comissions de Dénia, es va celebrar este divendres en el Carrer de la Via. En este sopar, a més, es lliuren anualment diversos premis, entre els quals destaquen el de presentació fallera gran i infantil i altres com l’aparador, els presentadors i els exaltadors. Enguany les falles triomfadores van ser Centro i Saladar, que van guanyar en presentació gran i infantil, respectivament.

La vetllada va començar amb el lliurament de premis als Jocs Fallers que es van celebrar durant els mesos de gener i febrer en el casal de la Falla Saladar. Després d’això van arribar els moments més emocionants. En primer lloc el premi als aparadors. Oest es va endur tant el gran com l’infantil.

Posteriorment es va entrar de ple en els premis de presentacions. En primer lloc el d’exaltadors. En infantil va guanyar el de la Falla Saladar i en gran va guanyar de nou la Falla Centro. Seguidament es va donar a conèixer el millor presentador infantil, que va ser Elena, de la Falla París Pedrera. I just després, els tres millors presentadors de les grans. La triomfadora va ser Laura Mallorquí, de la Falla Baix la Mar, i després d’ella, en segona posició va quedar Alba Lozano, de la Falla Diana, i en tercer lloc Aida Gavilà, de la Falla París Pedrera.

El moment gran ho van viure les falles Saladar i Centro. Saladar va celebrar molt el primer premi de presentació infantil i Centro va fer el mateix en assabentar-se del seu triomf en presentacions grans. El podi d’Infantil el van completar les falles Diana i Baix la Mar. En grans, segona va ser Diana i tercera Falla Baix la Mar.

Després de l’acte, durant el qual els fallers van aprofitar per a sopar, va arribar la festa. Amb una orquestra amenitzant la vetllada, la nit es va allargar fins a la matinada, quan, per respecte als veïns, es va aturar la música. I és que el sopar no hagué d’haver-se fet ni en este lloc ni este dia, ja que estava programat per al dissabte anterior, en una carpa muntada per a l’ocasió en el pàrquing de Torrecremada. No obstant això, el fort vent del divendres 3 de març va provocar la caiguda de la instal·lació, ferint a un membre de la Junta Local Fallera. Això va obligar a traslladar el sopar al moment i lloc d’ahir.

Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.