LA MARINA PLAZA

DÉNIA Clàssics
Periodisme, passe el que passe
Publicat: divendres, 10 març, 2017

Medi Ambient de Dénia premiarà a les falles més sostenibles

  • Les comissions falleres més compromeses amb el medi ambient podran optar a uns premis que poden arribar als 2.000 euros
  • En futurs exercicis, el consistori denier atorgarà recompenses econòmiques per a aquells monuments que estiguen realitzats a l’estil vareta, molt menys contaminant

La Regidoria de Medi Ambient i Canvi Climàtic ha introduït algunes consideracions en les bases del premi de gestió de residus i crítica mediambiental de les Falles 2017 amb l’objectiu d’aconseguir una major implicació de les comissions en la neteja, la selecció i el dipòsit dels residus que generen.

En matèria de residus i canvi climàtic, es vol premiar a les falles que duguen a terme la separació selectiva dels seus residus. La gestió de les restes d’orgànica, vidre, envasos i paper es realitzarà per part de cada falla en els contenidors corresponents més pròxims al monument. Quant als voluminosos, la fusta i els embolcalls de plàstic han de ser amuntegats on s’indique a cada falla, ocupant el menor lloc possible, i transportats per la mateixa comissió a l’ecoparc. El requisit del transport fins al ecoparc és necessari per obtindre puntuació en l’apartat de residus. Les restes d’arena, gespa artificial i altres materials sòlids es dipositaran en sacs o contenidors d’obres i seran recollits pel servei de neteja.

Així mateix, les bases dels premis assenyalen que, en futures edicions, es puntuarà als monuments que estiguen elaborats amb la tècnica de vareta o llistons fins de fusta, en substitució del poliestirè expandit, una tècnica tradicional més sostenible i respectuosa amb el medi ambient .

Pel que fa a la crítica mediambiental, la regidoria de valorar el context o la recreació escènica d’aspectes mediambientals i la crítica relacionada amb l’àrea a nivell local.

Medi Ambient ha dotat este premi de falles amb 2.000 euros, distribuïts en 500 euros i banderí per al primer classificat; 400 euros per al segon; 300 euros per al tercer i huit accèssit de 100 euros.

Les bases íntegres del premi es poden consultar en la nova web de la regidoria de Medi Ambient i Canvi Climàtic www.deniaviva.com.

Classificat:
Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.