LA MARINA PLAZA

Feslalí Alcalalí en Flor
Periodisme, passe el que passe
Publicat: divendres, 10 març, 2017

La Generalitat incrementa a 850.000 euros l’ajuda a Fontilles per a investigació i atenció a malalts de lepra

  • El ple del Consell aprova el conveni per 2017, que incrementa substancialment la quantitat destinada al sanatori, que va ser de 522.000 euros l’any anterior

La Generalitat Valenciana, a través del seu Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, reforça el seu suport al sanatori Sant Francesc de Borja-Fontilles, en la Vall de Laguar. El ple del Consell ha aprovat hui el nou conveni de col·laboració per a l’exercici de 2017, pel qual s’incrementa substancialment l’aportació al sanatori.

El sanatori de Fontilles.

El conveni de col·laboració va encaminat a finançar les despeses corrents que l’entitat efectue en el desenvolupament de l’atenció sociosanitària de les persones afectades per lepra, així com en la seua tasca d’investigació sobre la malaltia. El total de l’import d’esta ajuda és de 850.000 euros amb càrrec a l’exercici 2017, fet que suposa un increment notable respecte als 522.870 que va aprovar el passat mes de novembre amb càrrec a l’exercici de 2016.

Fontilles és una associació sense ànim de lucre l’objectiu del qual és acabar amb la lepra i les seues conseqüències. Fundada el 1902, la seua raó social es troba en la ciutat de València, però la principal obra, el sanatori Sant Francesc de Borja, més conegut com Fontilles, s’ubica en la Vall de Laguar. Va ser fundat el 1909 amb la finalitat d’acollir malalts de lepra de tot Espanya i, de fet, la seua tasca ha sigut fonamental en l’eliminació d’esta malaltia a Espanya.

A més de per a l’atenció de persones afectades per lepra, l’ajuda de la Generalitat Valenciana està destinada a la tasca d’investigació que sobre esta malaltia realitzen en el sanatori. Declarada d’Utilitat Pública el 1966, Fontilles pertany a la Federació Internacional de Lluita contra la Lepra (ILEP).

Deixa el teu comentari

Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.