LA MARINA PLAZA

Feslalí Alcalalí en Flor
Periodisme, passe el que passe
Publicat: divendres, 10 març, 2017

Cinc dies per a l’entrada en vigor de la prohibició d’aparcar en les Roques de Dénia

  • L’ajuntament anuncia que, a partir del dia 15, quedarà prohibit l’estacionament en el barri i només els veïns podran aparcar en determinats carrers si obtenen la targeta de resident
  • De moment, més de 60 residents han sol·licitat ja l’acreditació en el consistori

Cinc, quatre, tres, dos, un … zero. El compte enrere perquè el barri de les Roques passe a ser d’aparcament exclusiu dels seus residents està ja en marxa i en la seua recta final. Serà el pròxim dimecres 15 quan entre en vigor la mesura que portava temps anunciant l’ajuntament i que limitarà l’estacionament de cotxes exclusivament als veïns del barri que hagen obtingut la corresponent targeta de resident. Per a poder aparcar, hauran de deixar-la visible en el parabrisa davanter.

D’esta manera, la mesura s’estrena amb el començament de la festa fallera. A partir del dia 15 es farà efectiva la prohibició d’aparcar en els carrers del barri de les Roques. Només podran fer-ho els residents amb targeta, i exclusivament en alguns carrers habilitats: les de Benicadim, plaça de Benisadeví, Beniarmut, Beniomer, Beniatlà, l’avinguda del Cid, carrer Santíssima Trinitat, carrer Guant, un tram de Sant Vicent de la Roqueta i de Sant Pasqual, el primer tram del carrer Olivera i el tram elevat del carrer Foramur. El total de places disponibles per a l’estacionament de residents en estos carrers supera les 160.

Durant tot el temps en què s’ha anat disenyant, la mesura ha anat acompanyada de controvèrsia veïnal. En el barri hi ha divisió al respecte, ja que els seus carrers es voran buidats de cotxes, però es redueixen les possibilitats d’aparcament dels propis residents. No obstant això, des del punt de vista de l’ajuntament, el govern de la ciutat (PSPV-Compromís) sempre ha deixat clar que la decisió no tenia marxa enrere. Busca fer un entorn més habitable on prevalga el vianant en un casc de gran valor històric, però sense oblidar les necessitats d’aparcament dels veïns.

L’executiu ha volgut resoldre la qüestió de la següent manera: és veritat que els veïns perden totes estes zones d’aparcament que abans usaven, però a canvi només ells podran aparcar en la resta de les Roques quan entre en vigor la figura de barri residencial.

Per a poder aparcar en els carrers, els veïns han d’obtindre la targeta verda de resident, per la qual pagaran 14 euros l’any. De moment, segons informa el consistori, són ja més de 60 persones les que l’han sol·licitada i poden passar ja a recollir-les pel Registre General d’Entrada de l’Ajuntament. Per cada vivenda es pot sol·licitar la targeta per a dos vehicles.

Els que encara no l’hagen sol·licitat, poden fer-ho en les dependències de la Prefectura de Policia Local de Dénia, en el polígon industrial.

Deixa el teu comentari

Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.