LA MARINA PLAZA

Feslalí Alcalalí en Flor
Periodisme, passe el que passe
Publicat: divendres, 10 març, 2017

Calp busca els fills d’aquells turistes alemanys dels anys setanta

  • El municipi es promociona a Berlín amb l’esperança que els descendents d’aquells visitants germànics recorden el municipi que van visitar quan eren xiquets, els agrade l’actual imatge tan diferent a la de fa 40 anys i tornen
  • Els turistes d’Alemanya han caigut en picat en les últimes quatre dècades i ara només representen el 2% de tots els que viatgen a la vila del Penyal

Calp abril del 1968. Dos joves en la la pujada del Penyal. Foto d’autor desconegut. Facebook Jackycalp.

Calp, 1979-1982. Foto d’autor desconegut. Facebook Jackycalp.

Pel que fa a les dues fotografies superiors, Calp ha canviat molt. Estes imatges en blanc i negre recreen un municipi ben diferent que va captivar pel seu paisatge i per la seua atmosfera al turisme alemany que va envair esta localitat durant les dècades dels anys setanta i huitanta. Ara, gairebé tota una vida després, la regidoria de Turisme espera que els fills d’aquells visitants germans que llavors a penes eren uns xiquets no només se’n recorden de Calp sinó que els agrade com ha evolucionat des de llavors el municipi i vulguen tornar, és clar. Que és del que es tracta.

És per això que en els últims dies el regidor de Turisme, el popular Jan Van Parijs ha acudit a la Internacionale Tourisme Börse de Berlín amb l’anhel d’«oferir una imatge actualitzada de Calp com a destinació turística que arribe a un públic més jove tractant de mostrar com és hui el municipi a les generacions que el van conèixer en els 70 i 80 sent xiquets».

En aquells feliços setanta i huitanta el turisme alemany va ser clau per al desenvolupament del llavors incipient sector turístic a la vora de la Mediterrània. Però quaranta anys després, el número de visitants germànics ha caigut en picat en totes les comarques alacantines i Calp no és una excepció: en l’actualitat només representen el 2% de tots els turistes que passen estades de vacances al costat del Penyal.

D’ací que per a revertir esta tendència, a més de Berlín, l’ajuntament també haja realitzat altres accions promocionals adreçades a agències de viatges a Colònia o Dusseldorf. L’alemany és un client valuós perquè sol passar moltes vacances durant l’hivern, el que ajudaria a la tan anhelada desestacionalització.

Ara bé, la competència per captar este client és cada vegada més dura: en els últims temps s’ha detectat una recuperació del nord d’Àfrica com a destinació turística per a este mercat centreeuropeu.

Deixa el teu comentari

Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.