LA MARINA PLAZA

Feslalí Alcalalí en Flor
Periodisme, passe el que passe
Publicat: dimecres, 8 març, 2017

Dénia premiarà la falla més compromesa amb la igualtat de gènere

  • Es converteix així en la tercera localitat fallera de la Comunitat amb un premi com este. Es tracta d’un guardó dotat amb 200 euros que lliura la regidoria d’Igualtat de Gènere

Dimecres dia 8 de març, se celebra el Dia Internacional de la Dona. Nombrosos són els actes en tots els àmbits que commemoren este dia i que demanen i reivindiquen la lluita per la igualtat de gènere i contra les violències masclistes. I és que la societat es va conscienciant d’este problema. També ho fan a Dénia, especialment este any, les falles de la localitat.

Els monuments són transmissores de cultura, però no només d’això, també transmeten missatges de tot tipus. A través dels seus llibrets i de les seues crítiques poden arribar a influir en l’opinió pública. Enguany, un dels temes de què parlaran les falles, i també les seues crítiques, serà el tema de la igualtat de gènere. I és que Dénia entra en un selecte club: el de les localitats falleres de la Comunitat Valenciana que premiaran el compromís amb esta finalitat.

Després de localitats com Xàtiva i Sagunt, la capital de la Marina Alta serà de les poques que tinguen entre els seus premis importants un dedicat a la igualtat de gènere. Sagunt va ser el precursor fa ja nou anys, posteriorment va arribar Xàtiva i ara s’uneix Dénia.

Es tracta d’una iniciativa que ha dut a terme la regidoria d’Igualtat de Gènere de l’Ajuntament de Dénia, amb el paper important de la màxima responsable d’esta delegació, Elisabet Cardona. A més, comptarà entre els membres del jurat amb representants del Consell de la Dóna de la localitat.

Font foto: Imatge YourWorld

Premiarà amb un total de 200 euros a la falla de Dénia que haja presentat en regla un dossier en el qual apareguen activitats dedicades a la promoció d’esta finalitat. A més, es tindran en compte els ninots, escenes i crítiques que la falla dedique a la igualtat de gènere, així com la participació, amb càrrecs directes en les comissions, com ara el de presidenta o secretària.

Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.