LA MARINA PLAZA

Feslalí Alcalalí en Flor
Periodisme, passe el que passe
Publicat: dimecres, 8 març, 2017

Calp torna a acomiadar a 9 treballadors que va readmetre per ordre del Suprem

  • L’ajuntament, que ja els va fer fora de forma il·legal el 2012 i els va reincorporar a la seua plantilla fa a penes un parell de setmanes, els dóna ara un xec com a indemnització i els diu que els seus serveis no són necessaris
  • Els afectats estudien noves mesures judicials
  • Quatre treballadores continuaran en els seus llocs, encara que de forma provisional

L’edil de Personal, Manuel Cabrera, i l’alcalde, César Sánchez.

El govern local de Calp ho ha tornat a fer. Este dimecres ha deixat de nou en el carrer a 9 dels 13 treballadors als quals va readmetre fa a penes un parell de setmanes per ordre del Tribunal Suprem, que va considerar en una sentència que el primer acomiadament executat el 2012 va ser il·legal, i com a conseqüència va ordenar a més que l’ajuntament els abonara tots els sous que havien deixat de percebre des de llavors.

No obstant això, l’executiu calpí, integrat pel PP i dos grups independents, manté ara la mateixa postura que fa un lustre: considera que segueix sense haver-hi lloc ni demanda laboral suficient en l’ajuntament per a estos 9 treballadors, que ocupen diferents llocs, des de peons fins a auxiliars, netejadors o tècnics de cultura. A més, insisteix que les seues places estan amortitzades i al·ludeix als ajustos pressupostaris que el Ministeri d’Hisenda ha imposat a tots els municipis.

Tot això a pesar de que durant l’estiu l’Ajuntament de Calp es veurà obligat a ampliar la seua plantilla de cara a la temporada turística i que mentrestant, en tots estos anys, sí que s’han creat altres places amb una forta càrrega salarial, com la del propi cap de l’àrea de personal.

Això sí, el departament de Recursos Humans que dirigeix ​​el regidor del PP Manuel Cabrera ha fet una excepció amb les altres quatre treballadores readmeses per ordre del Suprem, a les que de moment sí que ha incorporat a la plantilla municipal en tres llocs d’auxiliar administratiu i un altre de delineant.

No obstant això, estes quatre persones tampoc tenen assegurat el seu futur laboral en l’ajuntament calpí, ja que les places que ocupen estaven reservades per a la promoció interna dels funcionaris i podrien ser ocupades en qualsevol moment.

Quinze dies de bogeria

La forma en què l’executiu de l’alcalde César Sánchez ha gestionat tot este assumpte ha sigut com a poc peculiar: el passat 1 de març, i per acatar la sentència del Suprem, va fer efectiva la readmissió dels 13 treballadors -en realitat eren 14, però un d’ells va morir al llarg del procés litigiós- però, en una bona prova que no sabia què fer amb ells, els va donar immediatament vacances retribuïdes i els va tornar a citar per hui, 8 de març.

I ha sigut en tornar de nou a l’ajuntament quan s’han trobat amb que 9 d’ells estan de nou en el carrer. Cadascun dels acomiadats ha rebut un xec amb la indemnització que els correspon, el que s’uneix a la sagnia que tota esta qüestió està significant per a les malmeses arques municipals, ja que a més l’ajuntament ha de abonar tots els sous pendents des del 2012. La oposició calcula que en total, el consistori va a gastar-se en este embolic entre 1,5 i 2 milions d’euros. Això sí, el govern ha rebutjat que els regidors que fa cinc anys -quan també manava el PP- van aprovar els acomiadaments, assumisquen ara la responsabilitat patrimonial i paguen de la seua butxaca estes indemnitzacions.

Per la seua banda, els treballadors afectats no estan disposats a que tot acabe així: van a estudiar possibles mesures legals, en considerar que en realitat l’actual gabinet de Sánchez està cometent un «frau» en l’execució de la sentència del Suprem.

Deixa el teu comentari

Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.