LA MARINA PLAZA

Benissa Fira i Porrat 2018
Periodisme, passe el que passe

La Marina Alta posa en marxa per fi el seu gran pla comarcal per l’ocupació

  • Un total de 18 ajuntaments i 13 entitats rubriquen a Calp la constitució de l’Acord Territorial per l’Ocupació per implementar polítiques consensuades que incentiven la contractació i l’estabilitat del mercat laboral

La Marina Alta se suma, per fi, al mateix carro que altres comarques per treballar de manera coordinada en polítiques d’ocupació. No tota la comarca, però sí una bona part d’ella. Dihuit dels 31 municipis i tretze entitats empresarials i sindicals, principalment, han rubricat este dimarts l’Acord Territorial per l’Ocupació i el Desenvolupament Local, una eina que no tenia esta comarca i que està estesa en altres territoris de la Comunitat.

Els representants dels ajuntameents i entidats involucrades en el pla.

L’Ajuntament de Calp ha acollit la signatura d’este pacte comarcal per l’ocupació que és fruit del consens entre diverses administracions públiques, agents socials i altres actors per al desenvolupament de polítiques actives d’ocupació.

Creama, com a organisme amb experiència i implantació real a la comarca, serà l’entitat que gestionarà el procés de diagnòstic, planificació, pla d’acció seguiment i avaluació. Amb este pacte es pretén coordinar recursos per fomentar l’ocupació i preparar propostes consensuades per tots els signants que arriben als legisladors per harmonitzar la normativa a les necessitats del territori.

El pacte engloba, a més de als huit municipis que formen part de Creama, a altres deu municipis més de la Marina Alta que ja s’han adherit i a diversos agents socials, com la Cambra de Comerç d’Alacant, CCOO, Cedma, Fevecta, Jovempa, Marina Alta Emprèn, UGT, UNED de Dénia, Aehtma, IES PV i Xarxa Joves.

Després de les repectivas signatures del document, la regidora de Comerç de Calp, Ana Sala, ha incidit que “este acord suposa un impuls en matèria d’ocupació per a la comarca i ens permet posar-nos a treballar ja”. La representant dels sindicats, Yaissel Sánchez Orta, ha assenyalat que “l’acord és satisfactori perquè persegueix un objectiu comú: l’ocupació, estable i de qualitat, i s’ha de reforçar amb recursos que permeten la seua execució efectiva”.

La directora territorial del SERVEF, Emilia González Carrión, ha recordat que “des del 2015 es va posar en marxa una comissió per dissenyar un nou model per a pactes per l’ocupació, amb propostes que arribaren a tot el territori i, per això, pactes com el de hui compten amb tot el nostre suport”.

La presidenta de CEDMA, Sonja Dietz, ha qualificat la signatura com “moment històric per unir 18 ajuntaments i 10 entitats de la Marina Alta per a treballar per l’ocupació”.

Finalment, per al president de Creama i diputat de Foment, Sebastián Cañadas Gallardo, l’acord “és una reivindicació històrica de Creama”, que “col·loca a la Marina Alta al nivell d’altres comarques de la Comunitat Valenciana”.

Deixa el teu comentari

Contingut patrocinat
La Marina Plaza. Noticias. Diario de la Marina Alta.