LA MARINA PLAZA

DÉNIA Clàssics
Periodisme, passe el que passe
Publicat: dimarts, 7 març, 2017

El Consell incrementa fins als 93 milions la inversió en la Línia 9 per incorporar el tramvia a Dénia i 6 nous trens

[AVANÇ] En les pròximes hores, La Marina Plaça ampliarà esta informació amb un ampli reportatge i tots els detalls de la presentació dels projectes que ha tingut lloc al migdia de hui en l’Ajuntament de Dénia.

  • La consellera María José Salvador i el gerent de FGV, Ángel García de la Bandera, presenten a Dénia les novetats per a facilitar la reobertura de la línia fins a Calp amb totes les garanties, prestacions i comoditats

El projecte per a la reobertura de la connexió ferroviària entre Dénia i Calp, tancada des del passat mes de juliol per raons d’antiguitat i falta de seguretat, va acabar sent molt més que una simple represa del servei. Ja posats a modernitzar-la, la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, i Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), vol aprofitar perquè, realment, la Línia 9 oferisca totes les garanties, prestacions i comoditats.

En una visita a Dénia, la consellera María José Salvador i el gerent de FGV, Ángel García de la Bandera, han anunciat el que l’alcalde, Vicent Grimalt, presentava com “una notícia molt, molt important per a la ciutat”. I és que el pressupost s’incrementa notablement fins als 93 milions d’euros per a incloure principalment dues qüestions: el tren arribarà a Dénia en mode tramvia per travessar-la fins a l’actual estació; i es millorarà l’accessibilitat i les prestacions de la línia amb un conjunt d’accions entre les quals destaca la incorporació de 6 nous trens dièsel per 50 milions d’euros.

La consellera Salvador, a la seua arribada a Dénia, acompanyada de l’alcalde, Vicent Grimalt, i l’edil Òscar Mengual.

La gran novetat és que s’incorpora un projecte de tramviarització del tren a la seua arribada a Dénia. Amb ell, en tota la zona de Joan Fuster podran eliminar-se els passos a nivell. S’ha acabat la via del tren com a barrera. La plataforma del tramvia discorreria, per contra, integrada en una avinguda enjardinada, l’actual Joan Fuster. Els encreuaments passen a regular-se semafòricament, de manera que desapareixen els passos a nivell, però l’actuació permet, a més, desdoblar definitivament el trànsit: a un costat de la línia discorreran dos carrils en un sentit, i per l’altra banda uns altres dos en sentit contrari. Amb això, es fa realitat per fi la Ronda Sud per connectar la zona oest de la ciutat i la de la Pedrera amb el front portuari i l’accés a les Rotes.

Part d’este projecte de tramviarització està ja pressupostat. En concret, la primera fase, que comprèn l’actuació entre l’actual estació i la cruïlla amb el carrer Diana, on està prevista la gran rotonda projectada amb el Pla Confiança. Segons ha explicat Salvador, a esta obra es van a destinar dos dels 6,4 milions del projecte de renovació d’estacions pressupostats enguany. I les obres s’executarien el 2017.

La segona fase comprendria el tram entre el carrer Diana i la futura estació intermodal a situar abans de l’entrada a Dénia. A esta obra es destinen 2,3 milions del projecte de renovació de via entre Gata i Dénia.

L’altra gran novetat té a vore amb millorar l’accessibilitat i prestacions de tota la Línia 9. Inclourà la rebaixa de les andanes, la instal·lació de catenària per a facilitar una futura electrificació de la línia i l’adquisició dels sis nous combois.

Els nous projectes incorporats, juntament amb els ja previstos, fan que la inversió de FGV en esta legislatura per a la Línia 9 es dispare fins als 92,7 milions d’euros, incloent els 50 de l’adquisició dels trens.

Deixa el teu comentari

Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.