LA MARINA PLAZA

DÉNIA Clàssics
Periodisme, passe el que passe
Publicat: dimarts, 7 març, 2017

Dénia ja somia amb un Museu Faller

  • Fa unes setmanes es va inaugurar un xicotet Espai Faller en la Plaça del Consell, que recull un mínim exemple del que són les falles en la capital de la comarca

Les principals localitats falleres de la Comunitat Valenciana gaudeixen del que es coneix com Museu Faller. En un espai com este es recullen tant ninots que s’han salvat de les flames com llibrets de falles, passant per cartells, crítiques, i exemples d’indumentària fallera, així com pintes i amaniments. Gandia, Xàtiva, Borriana, Alzira i, per descomptat, València, en tenen un. I, com no, Dénia somia amb un d’ells.

Les falles són una de les festes grans de la capital comarcal. No només perquè unes 2.000 persones formen part d’alguna de les onze comissions, sinó perquè, econòmicament, són una activitat que aporta molt a la localitat. No només pels artistes de renom que tenen el seu taller a Dénia, sinó pel turisme que atrauen. És per això que diverses persones i col·lectius comencen a vore necessari un espai adaptat i reservat a recollir tot això.

De moment és molt prompte i segueix sense saber-se quan es podrà aconseguir-ho, però fa unes setmanes es va inaugurar un espai que fa albergar esperances. Es tracta de l’Espai Faller, que s’ha situat, a manera d’aparador, en l’oficina de dalt de la Plaça del Consell, encarat cap al carrer Diana. Allà es poden vore, a més de diversos ninots indultats, exemples de cartells de falles de diversos anys i indumentària i pintes de fallera i faller.

Aquest espai ha estat dut a terme gràcies a la col·laboració de gent de totes les comissions, però, especialment, hi ha hagut quatre persones que es van voler involucrar més. Ells són: Diana d’Arias, Vicente Ivars, Miguel Ivars i Marta Pérez.

Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.