LA MARINA PLAZA

Feslalí Alcalalí en Flor
Periodisme, passe el que passe
Publicat: divendres, 3 març, 2017

El Consell inverteix 1,6 milions en reparar els danys del temporal en els ports de Xàbia i Calp

  • El greu deteriorament dels dics de tots dos ports que s’ha produït ha reduït la defensa i pot suposar un perill
  • La reparació del dic de recer del port calpí ascendeix a 1.370.902,73 euros i la del xabienc a 246.698,24 euros

La Conselleria de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori emprendrà les obres de reparació dels danys soferts en els ports de Calp i Xàbia a conseqüència dels temporals ocorreguts a finals del mes de gener, que ascendeixen a un total d’1.617.600.97 euros .

Els danys del temporal són patents en el port de Xàbia.

El director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carles Domingo, ha visitat estes dues instal·lacions portuàries, acompanyat per l’alcalde de Xàbia, José Chulvi, per a informar de les obres que es van a realitzar des del departament que dirigeix María José Salvador.

Segons ha manifestat Carlos Domingo, “després dels últims temporals dels dies 19, 20, 21 i 22 de gener s’ha produït un greu deteriorament dels dics de tots dos ports, amb lliscaments pel talús cap al peu i desaparició per fragmentació de trams d’escullera i la pèrdua de material d’escullera de les capes inferiors”.

Una imatge de la visita a Xàbia.

“Estos danys, ha afegit, han reduït la capacitat de defensa d’estes parts dels dics respectius, davant d’un possible nou temporal i en general davant l’embat ordinari de l’onatge. Tot això pot derivar, en els dos ports, en una situació de perill per a les persones, les instal·lacions i les embarcacions que allí es troben”.

Domingo ha assenyalat que “cal actuar de manera immediata sobre els dics de protecció dels ports de Calp i de Xàbia per a tornar-li les condicions de seguretat a l’estructura d’abric d’ambdós ports” i ha explicat que ja s’han redactat les memòries per a pal·liar els danys ocasionats. Així, la reparació del dic de recer del port de Calp ascendeix a 1.370.902,73 euros i la del de Xàbia a 246.698,24.

Així mateix, el director general d’Obres Públiques ha indicat que “en el si de la Comissió Interdepartamental per al Seguiment i Coordinació de la Postemergència i l’Oficina Única d’Postemergència es va a elaborar un Pla de Recuperació dels danys ocasionats per estos temporals en tota la Comunitat Valenciana i es va a dotar el crèdit pressupostari del Fons de Contingència de 2017 per l’import necessari per atendre les reparacions dels ports de Xàbia i Calp”.

Deixa el teu comentari

Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.