LA MARINA PLAZA

mercedes visauto denia benissa xàbia javea
VOLEM EL TREN
Publicat: divendres, 3 març, 2017

El Consell inverteix 1,6 milions en reparar els danys del temporal en els ports de Xàbia i Calp

  • El greu deteriorament dels dics de tots dos ports que s’ha produït ha reduït la defensa i pot suposar un perill
  • La reparació del dic de recer del port calpí ascendeix a 1.370.902,73 euros i la del xabienc a 246.698,24 euros

La Conselleria de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori emprendrà les obres de reparació dels danys soferts en els ports de Calp i Xàbia a conseqüència dels temporals ocorreguts a finals del mes de gener, que ascendeixen a un total d’1.617.600.97 euros .

Els danys del temporal són patents en el port de Xàbia.

El director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carles Domingo, ha visitat estes dues instal·lacions portuàries, acompanyat per l’alcalde de Xàbia, José Chulvi, per a informar de les obres que es van a realitzar des del departament que dirigeix María José Salvador.

Segons ha manifestat Carlos Domingo, “després dels últims temporals dels dies 19, 20, 21 i 22 de gener s’ha produït un greu deteriorament dels dics de tots dos ports, amb lliscaments pel talús cap al peu i desaparició per fragmentació de trams d’escullera i la pèrdua de material d’escullera de les capes inferiors”.

Una imatge de la visita a Xàbia.

“Estos danys, ha afegit, han reduït la capacitat de defensa d’estes parts dels dics respectius, davant d’un possible nou temporal i en general davant l’embat ordinari de l’onatge. Tot això pot derivar, en els dos ports, en una situació de perill per a les persones, les instal·lacions i les embarcacions que allí es troben”.

Domingo ha assenyalat que “cal actuar de manera immediata sobre els dics de protecció dels ports de Calp i de Xàbia per a tornar-li les condicions de seguretat a l’estructura d’abric d’ambdós ports” i ha explicat que ja s’han redactat les memòries per a pal·liar els danys ocasionats. Així, la reparació del dic de recer del port de Calp ascendeix a 1.370.902,73 euros i la del de Xàbia a 246.698,24.

Així mateix, el director general d’Obres Públiques ha indicat que “en el si de la Comissió Interdepartamental per al Seguiment i Coordinació de la Postemergència i l’Oficina Única d’Postemergència es va a elaborar un Pla de Recuperació dels danys ocasionats per estos temporals en tota la Comunitat Valenciana i es va a dotar el crèdit pressupostari del Fons de Contingència de 2017 per l’import necessari per atendre les reparacions dels ports de Xàbia i Calp”.

Deixa el teu comentari

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

Contingut patrocinat

Pin It on Pinterest

La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.