LA MARINA PLAZA

Feslalí Alcalalí en Flor
Periodisme, passe el que passe
Publicat: dimecres, 1 març, 2017

Tretze dirigents de la Comunitat de Regants de Pedreguer es neguen a declarar davant el jutge

  • Una empresa acusa els integrants de la junta directiva de quatre presumptes delictes i d’haver buidat o desviat diners de comptes bancaris per evitar el pagament de deutes

  • És la segona querella a la qual s’enfronta la cúpula d’esta entitat agrícola

Nou capítol en el setge judicial en què es troba immersa la junta directiva dels regants de Pedreguer. Tretze dels seus membres -això és, tots excepte un- van acudir a declarar la passada setmana al Palau de Justícia de Dénia citats per un jutge. La causa: que una empresa els ha interposat una querella per quatre presumptes delictes i els acusa de buidar o desviar el contingut dels seus comptes bancaris per evitar el pagament de deutes.

Ara bé, d’esta compareixença va poder aclarir més bé poc, molt poc. Els tretze integrants de la junta es van acollir al seu dret de no declarar davant del jutge. I per tant no van rebatre els arguments de l’empresa querellant tot i la gravetat de les acusacions.

Entre estes últimes, la mercantil sosté que la directiva de l’organisme agrícola va desobeir ordres judicials i va maniobrar de manera il·lícita -incloent el buidatge o desviament de comptes- per eludir pagar els deutes. Els quatre presumptes delictes que haurien comès els membres de la junta són insolvència punible, desobediència greu, frustració de l’execució i falsificació de comptes anuals.

Així es detalla de forma més ampliada a la notícia que ja publicara este diari i que pot consultar-se en el següent enllaç:

Una empresa denuncia també a la comunitat de regants de Pedreguer per quatre delictes

En realitat, la comunitat de regants de Pedreguer s’enfronta a dues querelles. A la de l’empresa al·ludida cal sumar també una altra presentada per un enginyer i que ha provocat que els membres de la junta estiguen imputats per presumptes delictes d’alçament de béns i falsificació de comptes:

Denunciada la comunitat de regants de Pedreguer per falsificació de comptes

També en este altre cas la reacció de la junta va ser similar: quan van ser citats en novembre de l’any passat, els seus integrants ni tan sols van acudir al jutjat de Dénia, a excepció del seu president que, persistint en la mateixa estratègia de la passada setmana, tampoc va declarar en aquella ocasió:

La comunitat de regants de Pedreguer torna a desafiar als tribunals

Deixa el teu comentari

Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.