LA MARINA PLAZA

Feslalí Alcalalí en Flor
Periodisme, passe el que passe
Publicat: dimecres, 1 març, 2017

Treballadors de l’HACLE ixen en defensa de l’equip directiu en el conflicte dels torns

  • La nova plataforma defensa a la Direcció, la destitució de la qual han demanat els sindicats i la majoria de la plantilla de l’àrea d’Infermeria

El conflicte laboral generat en l’Hospital de Crònics i Llarga Estada (HACLE) de la Pedrera, a Dénia, ha acabat obrint bretxa en la plantilla del centre. El personal d’Infermeria està des de fa mesos en peu de guerra per intentar que es mantinguen els torns de treball de 12 hores amb els que s’ha funcionat en els últims anys. S’oposen a la decisió d’introduir els torns de set hores i sol·liciten, per això, la destitució de l’equip directiu. Però la plantilla de l’hospital és molt més àmplia i ara ha aparegut també una plataforma de treballadors que es dóna a conèixer mitjançant un “comunicat de suport a la tasca que desenvolupa l’equip directiu de l’hospital La Pedrera”.

L’hospital de crònics de La Pedrera, a Dénia.

En l’escrit, asseguren representar “el sentir d’un gran número de professionals en suport al director” de l’hospital, la directora d’Infermeria i el director econòmic, “els que han aconseguit situar a este centre com un dels més ben valorats i model a seguir entre els HACLEs”. El que no concreta el comunicat és quants treballadors el rubriquen. Es limita a manifestar que “ha sigut ratificat per un col·lectiu de treballadors que estan en contra de la destitució de l’equip directiu” de l’hospital.

La nova plataforma exposa que la transició de l’antic hospital d’aguts a l’actual sociosanitari “ha suposat un esforç organitzatiu molt important que no hagura sigut possible sense la col·laboració i implicació del gran equip de professionals que el formem”. Tot i reconèixer que en tot este temps “l’equip directiu s’ha enfrontat a veritables problemes assistencials, de funcionament, de distribució de plantilla, etc.”, recalca que la direcció ha mantingut “sempre una actitud dialogant, conciliadora i responsable amb els treballadors”.

Per això, creuen que “no és correcte ni just el tracte que està rebent l’equip directiu” pel conflicte dels torns, “i molt menys els atacs i comentaris despectius i personals que s’han fet estos darrers dies”, tot i que admeten que “el canvi organitzatiu” plantejat “produeix expectatives i presa de decisions consensuades que requereixen l’esforç i col·laboració de tots”.

D’altra banda, el col·lectiu fa referència també a la denúncia feta per Intersindical Valenciana sobre el deteriorament de l’hospital per falta de manteniment. I ho fa per negar-ho. Assenyala que “l’hospital disposa d’unes instal·lacions adequades, equipades amb dispositius avançats que garanteixen la prestació i la seguretat de pacients i treballadors”. I que “s’han rehabilitat infraestructures, adquirit equipament sanitari modern, creat noves sales i amplis espais assistencials per < millorar la qualitat de l’atenció als pacients”.

Cal recordar que, organitzats amb la Junta de Personal, en la qual s’agrupen els sindicats sanitaris, els treballadors d’Infermeria de l’HACLE porten setmanes mobilitzant-se, amb protestes davant de la Conselleria de Sanitat a València i una concentració cada dimecres en La Pedrera. En la seua última visita a la conselleria, van entregar un escrit exigint la destitució de l’equip directiu, signat per 59 dels 64 treballadors del departament d’Infermeria.

Deixa el teu comentari

Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.