LA MARINA PLAZA

Hidraqua
Periodisme, passe el que passe
Publicat: dimecres, 1 març, 2017

El PP demana un nou informe de la Generalitat sobre la suspensió de llicències de Dénia

  • Els populars acusen el govern local d’haver amagat a l’oposició tres esborranys d’informe que qüestionaven la legalitat de la mesura, tot i que finalment el dictamen sol·licitat a la Diputació va ser favorable

El passat 17 de gener, el govern de Dénia, en roda de premsa de la regidora de Territori i Qualitat Urbana (Maria Josep Ripoll) i el regidor de Medi Ambient (Josep Crespo), va anunciar que, davant les discrepàncies sorgides entre els diferents tècnics de l’ajuntament sobre la legalitat de la suspensió de llicències decretada de cara al procés de participació pública del Pla General, encomanava un informe a la Diputació d’Alacant.

I és que mentre els tècnics de l’Oficina Municipal de Planejament defensaven la legalitat de la suspensió, els esborranys d’informe del secretari o de l’arquitecte municipal li posaven peròs des del punt de vista jurídic. Un poc més de dues setmanes després, arribava este dictamen, que avalava la mesura confirmant la seua legalitat. I ara, el PP de Dénia emet un comunicat dient que l’informe de la Diputació “es recolza en diversos esborranys d’informes que parlen de que l’acord pres és il·legal”, i demana que s’encarregue un nou informe a la Generalitat Valenciana.

Les regidores María Mut i Ana Kringe, del PP, durant un ple.

El realitat, el que en termes de novetat revela el PP és que, a més dels del secretari i l’arquitecte municipal, hi havia un tercer esborrany que apuntava en el mateix sentit, emès per un bufet d’advocats contractat per l’ajuntament. El cas és que el dictamen final emès per la Diputació no coincideix en eixa conclusió i, en canvi, va en la mateixa línia que els de l’Oficina Municipal de Planejament.

El que el PP critica, fonamentalment, té a vore més amb les formes. “L’equip de govern presidit per Vicent Grimalt, en un nou ostentació de transparència, no havia comunicat l’existència d’estos esborranys a la corporació municipal. De fet, el grup popular únicament ha tingut coneixement de la seua existència després d’una exhaustiva lectura del document jurídic de la Diputació”, diu.

La resta no té res d’extraordinari. Efectivament, perquè elaborara el seu informe la Diputació, l’ajuntament li va remetre els informes i esborranys de què disposava; els favorables a la suspensió de llicències i els que la qüestionaven. El PP es queda ara amb els segons, per damunt fins i tot del que diu l’informe final de la institució provincial, que és que la suspensió de llicències gaudeix de plena legalitat.

Els populars insisteixen que el govern local va ocultar “de manera interessada” els esborranys d’informes, per la qual cosa insten a l’alcalde “a que explique per què va demanar a diputació un document jurídic que no és vinculant malgrat tindre tres esborranys d’informes sobre este assumpte advertint de la il·legalitat d’esta mesura”. Paral·lelament, reclama que “de manera urgent” es demane un nou informe a la Generalitat Valenciana, “perquè s’aclarisca la legalitat d’esta suspensió” de llicències, ja que és l’administració competent.

Deixa el teu comentari

Contingut patrocinat
La Marina Plaza. Noticias. Diario de la Marina Alta.