LA MARINA PLAZA

Hidraqua
Periodisme, passe el que passe
Publicat: dilluns, 27 febrer, 2017

Quasi 300 treballadors censuren la direcció de Marina Salud en l’enquesta que va intentar amagar l’empresa

  • La immensa majoria de la plantilla es mostra «molt insatisfeta» o «insatisfeta» per la manera en què està gestionada la concessió, però en canvi lloa als quadres intermedis responsables del treball sanitari
  • Marina Salud va intentar anul·lar l’avaluació de risc psicosocial adduint baixa participació dels treballadors, malgrat que en l’àrea d’Urgències va contestar més del 80% del personal

Potser ara tot s’entenga un poc millor. L’enquesta feta als treballadors de l’Hospital de Dénia i dels centres de salut de la comarca en l’avaluació de risc psicosocial, un document que la direcció de Marina Salud ha amagat durant mesos, deixa molt mal parada precisament a la pròpia cúpula de la concessionària. Com ja publicara este diari, Marina Salud només va entregar-li el document al comitè d’empresa quan els representants dels treballadors, farts d’esperar, va denunciar a la mercantil davant la Inspecció de Treball.

En l’enquesta, un total de 191 treballadors es mostren «molt instatisfets» per la manera en què està gestionada l’empresa i altres 107 es declaren «insatisfets». Així que en total són 298 els membres de la plantilla que assenyalen que la directiva de la companyia, participada per DKV i Ribera Salud, no està fent bé les coses. Per contra, només 15 treballadors es mostren «satisfets» en este apartat i únicament dos «molt satisfets».

A més, una bona part del personal sanitari també suspèn la relació que existeix entre la direcció de Marina Salud i els seus treballadors: 138 estan «molt insatisfets» per esta causa i altres 81 «insatisfets». Este punt només és aprovat per 51 dels enquestats.

Ara bé, no tot és negatiu. Més de 300 treballadors elogien als seus propis companys en la concessionària i, el que crida més l’atenció, una bona part de la plantilla -en concret 253 dels seus integrants- lloen als seus superiors immediats, és a dir als quadres intermedis de l’empresa. Tot un símptoma que els treballadors segueixen creient que el principal actiu de la concessió resideix en la professionalitat dels seus responsables tècnics i sanitaris, i que els problemes que afligeixen a Marina Salud cal buscar-los més amunt, en la direcció d’índole empresarial.

És esta última la que ha anat minvant els recursos humans de l’Hospital de Dénia i dels seus centres de salut i la que, en conseqüència, ha incrementat la sobrecàrrega de la plantilla, que per això censura la manera en què s’està gestionant l’empresa. És més, va ser la pròpia Inspecció de Treball la que va exhortar a fer esta avaluació després d’una denúncia presentada per un sindicat com a conseqüència de l’estrès que van patir els treballadors d’Urgències durant l’històric col·lapse de l’estiu del 2015.

Doncs bé, sobre això hi ha una altra dada interessant. La direcció de Marina Salud ha intentat anul·lar l’avaluació -i tornar a repetirla- adduint que s’havia produït una escassa participació dels treballadors en l’enquesta. Però això, no obstant, només és una veritat a mitges.

És cert que en alguns centres de salut la participació va ser escassa, però en altres àrees de la concessió va ser més que notable. Entre elles, precisament, en Urgències, un dels llocs més exposats a la sobrecàrrega de treball i on va participar més del 80% de la plantilla. Esta última dada avala evidentment les conclusions de l’avaluació i desautoritza el motiu que per la seua anul·lació donava la direcció de Marina Salud.

Com aplicar les mesures correctores?

L’empresa s’ha compromès ara a aplicar les mesures preventives que per pal·liar la sobrecàrrega laboral de la plantilla suggereix l’avaluació, realitzada per una auditoria externa en agost del 2016. Falta per saber quines seran estes mesures correctores pel que fa a les crítiques dels treballadors contra la pròpia direcció.

Deixa el teu comentari

Contingut patrocinat
La Marina Plaza. Noticias. Diario de la Marina Alta.