LA MARINA PLAZA

Hidraqua
Periodisme, passe el que passe
Publicat: dilluns, 27 febrer, 2017

El que va perdre el port públic de Dénia

  • Els usuaris dels amarratges de la Generalitat demanen la rampa i la grua que segueixen pagant en les seues quotes i que van perdre amb una de les últimes reordenacions de la dàrsena
  • Creuen que l’acord perquè els jubilats puguen usar la rampa d’una de les concessionàries, Marina Dénia, és insuficient

Membres de la gestora que representa els interessos dels usuaris dels amarratges públics, este dilluns, en el port de Dénia.

Hi va haver un temps en què els amarratges de la Generalitat, és a dir, l’escassa zona de la dàrsena de Dénia que encara és pública, tenia prestacions bastant millors que les actuals. En concret, una rampa i una grua, elements claus per encallar i botar embarcacions i per tant per garantir el seu manteniment. Especialment la pèrdua de la rampa ha sigut una de les grans reivindicacions dels usuaris d’estos amarratges al llarg dels últims anys. En va.

Ara, l’Associació d’Usuaris d’Amarraments Públics s’ha reactivat. Disposen d’una gestora com a pas previ per a constituir una directiva permanent. I ja han anunciat que tornen a presentar batalla: van a reunir-se tant amb l’Ajuntament de Dénia com amb la Generalitat per a exigir com a primera petició imprescindible la rampa, i, si pot ser, també la grua.

Els membres de la gestora han comparegut el matí d’este dilluns al costat dels seus pantalans. Tant el seu president, Antonio Ortolà, com un dels vocals, Eduardo García, han denunciat sentir-se abandonats per esta situació. I han afegit que l’última iniciativa del consistori al respecte, que els jubilats dels amarratges públics facen servir de forma gratuïta la rampa d’una de les concessionàries, Marina Dénia, situada a l’altre extrem del port al costat de l’escullera sud, no és suficient.

«Ací també hi ha joves, gent de totes les edats, veïns de Dénia i usuaris de fora, i tots tenen dret a disposar d’una rampa pública», va assenyalar García. Este dret sembla indiscutible, atès que en la quota que cada usuari paga per disposar d’un amarratge en teoria s’inclou el dret d’ús de la rampa i de la grua. És a dir, que els propietaris de les embarcacions estan pagant per un servei del que en realitat no disposen.

La solució, si algú no és pensionista, és acudir a alguna de les rampes de les diferents concessionàries del port. Però pagant, és clar.

Per si fóra poc, les quotes dels amarratges públics segueixen pujant cada any: en este exercici, uns cinc euros de mitjana. Tot i que depèn de l’eslora de cada embarcació, els propietaris paguen un rebut semestral d’uns 400 euros per norma general. És a dir, uns 800 cada anualitat.

La rampa i la grua van ser suprimides durant una de les últimes reordenacions del port. Llavors, el passeig que es va traçar en l’extrem nord de la dàrsena per a unir la ciutat amb els pantalans del Portet va portar aparellada l’eliminació d’estos serveis. En este espai on abans varaven les barques, ara hi ha un aparcament. Els usuaris volen que la voràgine de canvis que ha patit el port de Dénia durant els últims lustres també porte millores per a la part de la dàrsena que encara és pública.

La gestora d’usuaris d’amarratges públics

  • President: Antonio Ortolà
  • Vicepresident: Manolo Mahiques
  • Tresorer: Domingo Contrí
  • Secretari: José Manuel Agudo
  • Vocals: Jerómino Martínez, Paco Pérez, Eduardo García, Antonio Marco i Anastasio Giménez

 

Deixa el teu comentari

Contingut patrocinat
La Marina Plaza. Noticias. Diario de la Marina Alta.