LA MARINA PLAZA

DÉNIA Clàssics
Periodisme, passe el que passe
Publicat: dilluns, 27 febrer, 2017

El Consell activa les ajudes pels danys del temporal de gener en infraestructures turístiques

  • Dénia, Xàbia, Calp, Benissa i Teulada-Moraira es beneficiaran d’unes inversions que, en conjunt, sumen 4,3 milions d’euros per a tota la Comunitat
  • Els fons es destinaran a reposar els rentapeus de les platges i les seues canalitzacions, instal·lacions lúdiques i esportives

La Comissió Interdepartamental per al Seguiment i la Coordinació de la Postemergència ha aprovat que s’inicie, amb caràcter d’urgència, el procediment per a la dotació pressupostària amb càrrec al Fons de Contingència 2017, per tal de dur a terme les accions necessàries que permeten la posada a punt de totes les infraestructures turístiques que es van vore afectades pel temporal de pluja i vent del passat mes de gener.

El temporal va desfer les instal·lacions de platges en tot el litoral de la comarca, com en este punt de la platja de les Marines de Dénia.

En concret, i segons la valoració feta per l’Agència Valenciana del Turisme (AVT), l’import estimat dels danys en tots els municipis de la Comunitat Valenciana ascendeix a 4.330.000 euros. D’ells, 1.674.000 euros van destinats a les comarques alacantines, i cinc municipis de la Marina Alta es voran beneficiats amb una part d’esta quantitat per a posar a punt les seues platges de cara a la temporada turística: Dénia, Xàbia, Calp, Benissa i Teulada-Moraira.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat l’agilitat amb què els tècnics de l’AVT han portat conclòs els treballs d’identificació i valoració i ha recordat que, de forma immediata, després del temporal, “ens vam reunir amb els ajuntaments afectats perquè este procés es completara el més prompte possible i centrar-nos en la recuperació de la nostra imatge com a destinació turística”.

Crida a la implicació de Costes

Colomer ha posat èmfasi en que “ara hem de persuadir Costes perquè també estiga a l’altura de les circumstàncies i perquè les platges estiguen quan arribe la temporada, i no després, en perfecte estat de revista”. “No s’espera una altra cosa dels poders públics”, ha afegit.

Cal tindre en compte que la intensitat de les pluges va provocar grans desperfectes en el conjunt de les infraestructures turístiques del litoral, com ara el trencament en els sistemes de captació d’aigua per a les estacions de bombament o la seua inundació, pèrdua de passarel·les, papereres, infraestructures higièniques i/o lúdic-esportives.

Com s’ha apuntat des de l’AVT, un dels problemes més repetits ha sigut el soterrament de rentapeus i la ruptura de les connexions, així com la caiguda d’elements lúdics i esportius en desplaçar-se els fonaments des del seu lloc inicial.

El secretari autonòmic de Turisme ha posat èmfasi en “l’esforç que s’ha realitzat des de l’AVT per iniciar els treballs el més ràpid possible, juntament amb l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, que dirigeix ​​José María Ángel”, alhora que ha apuntat que “esperem que els tràmits administratius i la resta d’accions que afecten la façana litoral s’emmarquen també en un calendari propici perquè les platges estiguen en condicions de rebre els turistes, tant en la campanya de Setmana Santa com en l’estiu”. I ha destacat també que “finalment la quantificació de danys és més elevada del que s’havia estimat en un principi, però farem tots els esforços que estiguen al nostre abast perquè la Mediterrània seguisca sent imatge de qualitat de la nostra Comunitat” .

Deixa el teu comentari

Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.