LA MARINA PLAZA

Benissa Fira i Porrat 2018
Periodisme, passe el que passe
Publicat: divendres, 24 febrer, 2017

Els Moros i Cristians de la comarca, els que més residus reciclen (amb Benissa al capdavant)

  • Els festers benissers reben el premi com el poble amb major índex de reciclatge de vidre de la Comunitat, seguits dels del Verger, Dénia, Pego i Xàbia

La Reconquesta del Vidre. És el títol de la campanya de conscienciació en reciclatge que la mercantil Ecovidrio ha desenvolupat en 31 municipis de la Comunitat Valenciana que comparteixen la tradició de les festes de Moros i Cristians, i que li ha valgut a Benissa el premi a ser la població amb més índex de recollida de vidre durant els seus festejos, amb una mitjana de 1.485 quilos reciclats per cada 100 festers. Esta setmana es va celebrar l’acte de lliurament del premi, amb la presència de la directora territorial de la Conselleria de Medi Ambient, Carme Catalá, i les autoritats municipals i festeres.

Però la cosa no acaba ací. Després Benissa, els següents quatre municipis amb major índex de reciclatge són, també, de la Marina Alta. Per este ordre, el Verger, Dénia, Pego i Xàbia. La comarca, per tant, se situa al capdavant en este assumpte d’indubtable contribució a la preservació del medi ambient i la millora de l’eficiència energètica.

L’alcalde, Abel Cardona, Abel Cardona va recollir un guardó de vidre reciclat amb la imatge de la campanya, mentre que Joaquim Nadal, representant de les festes a nivell local, va ser obsequiat amb el premi, un xec per valor de 3.000 euros que es destinarà a la posada en marxa d’un acte oficial per a les festivitats de Moros i Cristians de 2017.

D’altra banda, Cardona, que ostenta també les competències de l’empresa municipal de neteja i recollida i gestió de residus, Benissa Impuls, va sol·licitar a la directora territorial de Medi Ambient poder adoptar en el municipi el nou sistema de gestió de la fracció orgànica, que preveu la normativa europea.

Carmen Catalá va agrair l’interès i va emplaçar Cardona a seguir treballant en esta petició a través de futures reunions. D’esta manera, l’alcalde es reunirà pròximament amb Joan Piquer, director general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic de la Generalitat Valenciana.

Per fracció orgànica dels residus s’entenen les restes de menjar i restes vegetals generats a les llars: restes de fruita i verdura, de carn i peix, paper de cuina i tovallons, closques d’ou, restes d’infusions i de jardineria de mida xicoteta (que no siga procedent de poda).

Segons l’alcalde, Benissa és capdavantera en reciclatge, “i ara és moment de seguir amb esta actitud de millora contínua, d’anar a més, perquè el medi ambient ens necessita”. Per la seua banda, Carmen Catalá va voler donar l’enhorabona al poble de Benissa, “perquè el veritable motor del reciclatge són les persones, i cal seguir implicant a la societat, tant en un àmbit públic com privat, en l’individual i també en el col·lectiu”.

Deixa el teu comentari

Contingut patrocinat
La Marina Plaza. Noticias. Diario de la Marina Alta.