LA MARINA PLAZA

Feslalí Alcalalí en Flor
Periodisme, passe el que passe
Publicat: divendres, 24 febrer, 2017

Comencen els actes del 30 aniversari de la incorporació de la dona a la Policia de Dénia

  • Una jornada sobre la integració de la dona inicia la programació que recorda l’ingrés d’Enriqueta Borràs en el cos municipal de seguretat

L’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt; el regidor de Seguretat Ciutadana, Javier Scotto, i la regidora d’Igualtat, Elisabet Cardona, han inaugurat este matí la jornada La integració de la dona en els cossos de Policia Local de la Comunitat Valenciana, amb la qual l’ajuntament inicia els actes commemoratius del 30 aniversari de la incorporació de la primera dona a la Policia Local de Dénia.

La jornada, segons ha assenyalat el regidor Javier Scotto, pretén abordar la situació sociolaboral de la dona policia ahir, hui i a mitjà termini, les noves previsions normatives de la Llei de Coordinació de Policies Locals de la Comunitat Valenciana i, sobretot, “posar l’accent en que l’equitat i la igualtat en el si de la policia Local”, ja que són les claus amb les que millor es pot entendre la projecció del model de la policia municipal.

Scotto ha recordat que l’accés de la dona a una professió d’homes o a determinades unitats del cos “ha requerit un dur treball i una conquesta diària de la dona policia, per no parlar de l’ascens a l’escala superior per exercir llocs de comandament”. La professionalitat de les dones en la policia ha de ser a dia de hui, ha afirmat, “inqüestionable, atès que la preparació és l’únic element indispensable per a ser un home o una dona policia”.

Finalment, el regidor ha subratllat que els números revelen que “encara hi ha una escassa presència de la dona en la Policia Local”, del que es deriva que “l’organització encara no ha arribat a un nivell de maduresa que evite este desequilibri”.

La regidora d’Igualtat, Elisabet Cardona, també ha incidit en la seua intervenció en la desigualtat que continua havent-hi en el si de la Policia Local, denunciant que “les dones segueixen havent de demostrar més que els homes que poden fer els mateixos treballs”.

Cardona li ha dedicat unes paraules a Enriqueta Borràs Faus, la primera dona que es va incorporar al cos de la Policia Local de Dénia ara fa 30 anys. “En un cos masculinitzat, va irrompre una dona que va haver de demostrar que podia fer les mateixes funcions que els seus companys i que, per tant, tenia els mateixos drets i oportunitats que ells”. Per això, coincidint amb este 30 aniversari, el Consell de les Dones de Dénia va aprovar que l’homenatge que cada any té lloc el 8 de març amb motiu del Dia de la Dona siga a l’agent Enriqueta Borrás, “primera dona en un cos de homes que es va obrir camí amb esforç, dedicació i valor”.

L’alcalde, Vicent Grimalt, també ha fet referència a que la igualtat en el cos de la Policia Local és una meta que a dia de hui “encara no s’ha fet efectiva al 100% i que ha de ser un dels principals reptes que les administracions públiques i els propis membres del cos de Policia Local hem de comprometre’ns a aconseguir”.

Pel que fa a la jornada que es celebra hui a Dénia, Grimalt ha destacat que “servirà per a fer una radiografia de la situació de les dones en la policia local, obrir un debat que aporte noves idees per acabar amb velles xacres i propiciar una reflexió sobre fins a on hem arribat i quins han de ser els següents passos”. Perquè, ha conclòs, “només el dia en què la igualtat deixe de ser una meta, s’haurà convertit en una fita”.

Després de l’acte d’inauguració, la jornada ha continuat amb una taula rodona sobre el passat, present i futur de les dones policies, amb la participació d’Enriqueta Borràs, agent de la Policia Local de Gandia en l’actualitat; Amparo Gimeno Andreu, oficial de la Policia Local d’Aldaia; Marisa Navarro Forcada, oficial de la Policia Local d’Alacant, i l’agent de la Policia Local de Dénia Patricia Salort com a moderadora.

A continuació estava previst un segon bloc, moderat per la cap del Servei de Formació en Seguretat i Emergències (IVASPE), Ángeles Navarro, en el qual participaran la intendent-cap de la Policia Local de Villena, Inmaculada Soriano; la inspectora de la Policia local de Vila-real, Rosa Anna Gallardo, i la inspectora de la Policia local de València, Estefania Navarrete. La cloenda l’anava a presidir la sotsdirectora de Seguretat de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, Aurora Valero.

Deixa el teu comentari

Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.