LA MARINA PLAZA

Benissa Fira i Porrat 2018
Periodisme, passe el que passe

Ofensiva dels bancs a la Marina Alta per reduir el seu estoc de cases buides rebaixant els preus fins a un 50%

  • Immobles ubicats en el centre de Dénia que abans costaven 70.000 euros ara valen menys de 40.000
  • Bankia acaba de rebaixar el preu de 70 immobles situats en tota la comarca, especialment en la capital deniera, el Verger, Calp i Pego
  • La majoria són pisos en els centres urbans, tot i que també hi ha adossats i cases de poble

Un pis en este bloc del Saladar de Dénia ha rebaixat el seu preu un 36%.

Una casa a només cinc minuts del centre de Dénia pot costar menys de 40.000 euros. Això després de la rebaixa que fins al 31 de març mantindrà Bankia, un dels bancs que amb més intensitat està prenent part de l’última ofensiva d’estes entitats per acabar amb una de les conseqüències més nocives de l’esclat de la bombolla immobiliària: l’estoc de cases buides.

Que en comarques com la Marina Alta, que durant lustres van viure pràcticament només del taulell, segueix sent amplíssim. Només cal dir que en el portal www.haya.es, on Bankia està comercialitzant la seua última ofensiva de preus a nivell nacional -anomenada Rebaixes 2017 i que s’acaba de fer-se pública- hi ha quasi 200 cases a la venda no només d’este banc, sinó també d’altres entitats com Cajamar. Doncs bé, d’elles, unes setanta acaben de ser rebaixades. I hi ha autèntics gangues.

Esta última estratègia dels bancs per a traure’s de damunt tanta vivenda sense propietari no se centra específicament en residències turístiques o adossats més o menys de tipus mitjà -encara que també n’hi ha-, sinó sobretot en pisos més modestos enclavats en els centres urbans o en els eixamples dels municipis de tota la comarca i que han simbolitzat l’altra cara de la crisi: el gran número d’immobles que han quedat desocupats i en mans de les sucursals bancàries perquè els seus propietaris no van poder fer front a la hipoteca.

Per este motiu, si bé entre estos preus de saldo hi ha vivendes construïdes en la dècada del 1990 i fins i tot a principis d’este segle, durant la gran expansió de la construcció, s’ofereixen també immobles més antics: dels huitanta, dels setanta i fins i tot dels sixanta. Les principals rebaixes es concentren a Dénia (16), el Verger (12), Calp (7) i Pego (5).

Criden sobretot l’atenció les gangues que es troben en el barri de París Pedrera i en l’entorn del passeig del Saladar de la capital deniera. El rècord el té un immoble de l’avinguda d’Alacant, del 1967, que ha patit una rebaixa d’un 52%: abans valia poc més de 76.000 euros i ara només en costa 36.000. Per menys de 45.000 euros també es poden adquirir vivendes en el mateix Saladar, el carrer Sagunt, en el grup Sant Andreu…

Els immobles tenen una qualitat i un defecte: la primera, que es tracta de cases àmplies, en moltes ocasions amb 3 habitacions; el segon, que solen situar-se en les plantes superiors de blocs de fins a 4 i 5 altures… que no tenen ascensor.

Així que per a immobles amb millors prestacions i més moderns cal rascar-se un poc més la butxaca, però també es troben bones oportunitats: en l’avinguda del Montgó o Carlos Sentí, pisos que abans estaven al voltant dels cent mil euros ara poden costar entre 60.000 i 70.000.

També es poden trobar cases per baix del llindar dels 40.000 euros a Pego, el Verger, Gata, Pedreguer, Ondara i Teulada. A Calp, els immobles són més cars: la majoria estan al voltant dels cent mil euros després que els bancs hagen reduït els seus preus entre un 10 i un 20%.

Encara que hi ha menys casos, també s’han retallat el cost dels adossats: n’hi ha un a Els Poblets per 121.000 euros, un 5% menys del que valia abans. A Xàbia, un triplex en l’avinguda Joan Carles I pot eixir ara per 186.000 euros. I per fi, els bancs també tenen en el seu estoc cases de poble molt antigues, com una reformada en la Vall de Gallinera, del 1940, que ha passat de costar 62.000 euros a tan sols 48.ooo. Esta rebaixa s’ofereix també en una altra casa a Sanet.

Finalment, també hi ha descens de preus a Beniarbeig, Benimeli, Benissa, Castells o Xaló.

Deixa el teu comentari

Classificat:
Contingut patrocinat
La Marina Plaza. Noticias. Diario de la Marina Alta.