LA MARINA PLAZA

Hidraqua
Periodisme, passe el que passe
Publicat: dimarts, 21 febrer, 2017

La Guàrdia Civil investiga la mort d’un home a Beniarbeig per dentades de gos

  • El mort tenia ferides en les cames, braços i el cap, amb importants esgarros que van poder causar-li la mort per pèrdua de sang.
  • Els gossos el van tombar mossegant-li primer les cames, i tot apunta que l’home va intentar defensar-se fins al seu últim alè.

  • L’amo dels gossos no té documentació ni permís per posseir races perilloses, pel que podria ser imputat per un delicte d’homicidi per imprudència.

La Guàrdia Civil investiga la mort d’un home, de 66 anys d’edat, a Beniarbeig que es va produir, segons sembla, per l’atac de cinc gossos de raça perillosa, propietat d’un veí de la zona.

El mort havia eixit de casa, com un altre dissabte qualsevol, per a dirigir-se a peu a una finca de la seua propietat, en la qual tenia un xicotet hort, encara que esta vegada no hi va arribar.

Un guàrdia civil mira a dos dels gossos sospitosos de l’atac.

Després d’hores sense tindre notícies del mort, el fill va anar a la finca seguint els seus passos i va descobrir son pare tirat a terra i ple d’esgarros produïts per mossegades d’animals. Les cames i els braços deixaven entrevore la lluita aferrissada que havia mantingut l’home amb els animals.

A l’arribada de la Guàrdia Civil, els agents van comprovar que la mort podria haver sigut causada per l’atac de diversos animals alhora, ja que en terra es veien algunes empremtes que feien pensar en una manada de gossos.

D’esta manera, van revisar les incidències amb gossos de la zona, i es van dirigir a una casa pròxima. En arribar la policia, l’amo va reconèixer tindre diversos gossos, que en aquell moment estaven dins de la casa, i els va anar traient un a un. Els agents van comprovar que es tractava de cinc cans de races mestisses de pitbull i bullterier, que, encara que no tenien taques de sang, un d’ells estava xopat, com si l’acabaren de banyar, el que l’amo va justificar al·legant que havia caigut a la piscina.

Només un dels gossos tenia xip identificatiu, si bé el seu propietari no tenia documentació de cap d’ells, autorització per a la seua possessió, ni assegurança de responsabilitat civil. A més, segons la Policia Local hi havia antecedents d’algun atac anterior, encara que amb menors conseqüències.

Agents de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Xàbia, van prendre mostres d’ADN a cadascun dels gossos, que han sigut deixats en centres d’acollida de la zona per membres del Seprona. La nit de diumenge a dilluns van arribar fins i tot a mossegar a un dels cuidadors, i han destrossat la gàbia on es trobaven passant la nit.

Si l’autòpsia del cadàver i les anàlisis d’ADN demostren que han sigut estos gossos els causants de la mort d’este home de 66 anys, el seu amo s’enfrontaria a un càrrec d’homicidi per imprudència.

La Guardia Civil informa sobre les races potencialment perilloses

La tinença de gossos potencialment perillosos està regulada pel Reial Decret 287/2002, de 22 de març, pel qual es desenvolupa la Llei 50/1999, de 23 de desembre, sobre el règim jurídic de la tinença de “gossos potencialment perillosos”, sent fonamental obtindre una llicència administrativa que certifique que la persona compleix tots els requisits que imposa l’Estat.

La llicència s’ha de renovar cada 5 anys. A més, s’haurà de realitzar un examen físic i psicològic que acredite que la persona que rebrà la llicència té la suficient capacitat visual, auditiva, del sistema locomotor i del sistema neurològic.

La persona que tinga al seu càrrec un gos potencialment perillós haurà de posseir la llicència per a la tinença d’animals potencialment perillosos i haurà d’inscriure’ls en el registre municipal. Els animals hauran d’utilitzar morrió sempre en espais públics.

No es poden passejar gossos potencialment perillosos amb una corretja extensible o una corretja major de 2 metres de longitud, i la mateixa persona no pot passejar a dos o més gossos considerats potencialment perillosos alhora.

Està prohibit que un gos considerat com potencialment perillós estiga sense lligar o fora d’una zona delimitada i tancada, encara que es tracts d’una propietat privada.

La sostracció o pèrdua de l’animal s’ha de comunicar al registre municipal en un termini màxim de 48 des que es tinga coneixement de la seua desaparició.

 

 

 

Contingut patrocinat
La Marina Plaza. Noticias. Diario de la Marina Alta.