LA MARINA PLAZA

Feslalí Alcalalí en Flor
Periodisme, passe el que passe
Publicat: dimarts, 21 febrer, 2017

Buscant alternatives econòmiques: Dénia sol·licita nous cicles formatius per a dos instituts i una escola

 • Els IES Historiador Chabàs i Maria Ibars i el col·legi Raquel Payà demanen poder-se formar en agricultura, nàutica, prevenció de catàstrofes, noves tecnologies, atenció a dependents, esports o restauració

Institut Maria Ibars de Dénia.

Buscar alternatives al monocultiu turístic, donar una resposta a les demandes professionals de Dénia i la Marina Alta que ara mateix no estan cobertes i lluitar contra la xacra de la desocupació, que segueix encebant entre els joves. Amb estos objectius, el ple de Dénia aprovarà una proposta de la regidora del Creama, Eva Ronda (Compromís), per a donar suport a la sol·licitud que han fet els instituts Historiador Chabàs i Maria Ibars, i el col·legi Raquel Payà a la Conselleria d’Educació per tal d’obtindre nous cicles formatius.

La proposta de Ronda obeeix a un famós informe sociolaboral efectuat en el seu dia per la Uned de Dénia que detectava que una de les principals debilitats econòmiques de la ciutat era la seua excessiva dependència del turisme i la falta d’oferta educativa en els centres d’ensenyament per a cobrir professions de molt futur a Dénia: entre altres, les vinculades a l’agricultura mediambiental, la nàutica i les embarcacions d’esbarjo, la indústria, la prevenció de catàstrofes naturals, les noves tecnologies, l’esport o l’atenció a persones grans o dependents.

A estes conclusions va arribar també la Mesa Municipal per l’Ocupació el 2016. I ara, estes peticions de nous cicles formulats pels tres centres escolars intenten atendre algunes d’estes necessitats de formació pendents.

Així, els cicles que s’han demandat són:

Institut Maria Ibars
 • Grau mitjà de Producció Agroecológica
 • Grau superior de Sistemes Electrotècnics i Automatitzats
 • Grau mitjà de Carrosseria
 • Grau mitjà d’Automoció
 • Grau superior de Direcció de cuina
 • Grau superior de Serveis de Restauració
Institut Historiador Chabàs
 • Formació professional bàsica de Mantenimient d’Embarcaciones Esportives i d’Esbarjo
 • Grau mitjà d’Emergències i Protecció Civil
 • Grau mitjà  de Sistemes microinformàtics i Xarxes;
 • Bloc comú per als ensenyaments esportius
 • Grau mitjà d’Atenció a persones en situació de dependència.
Col·legi Raquel Payá
 • Formació professional bàsica d’Operacions bàsiques de restaurant i bar,
 • Formació professional bàsica  d’operacions auxiliars de serveis administratius generals
 • Formació professional bàsica de Neteja de superfícies i mobiliari en edificis i locals.

 

Deixa el teu comentari

Contingut patrocinat
La Marina Plaça. Noticies. Diari de la Marina Alta.