LA MARINA PLAZA

Benissa Fira i Porrat 2018
Periodisme, passe el que passe
Publicat: dissabte, 18 febrer, 2017

En resposta a Xàbia Democràtica

JOSÉ CHULVI, alcalde de Xàbia (PSPV)

*En resposta al artículo El sueldo de Chulvi, de Xàbia Democrática

No tinc per costum respondre a certs comentaris. Però hi ha un límit que no estic disposat a deixar que es traspasse: la mentida. No puc tolerar que es manipule amb informacions falses ni que el nivell de la política siga l’arrossegament pel fang. Si una part minoritària de l’oposició no ha acceptat el resultat electoral, el més sensat no és seguir respirant per la ferida sinó posar-se a treballar seriosament per aportar allò que creguen que pot millorar el seu poble. Per això, en lloc de copiar articles d’internet i fer-los passar per peces pròpies d’opinió seria millor acostar-se a treballar a les diferents comissions a les quals se’ls convoca en va. O portar propostes elaborades i sòlides als plens. O simplement interessar-se per com els va als cossos de seguretat i als veïns en les situacions d’emergència que ens ha tocat viure recentment. Entenc, però, que Facebook és més immediat, gratificant i divertit. Sense problema.

Però la mentida, benvolguts amics, és una frontera.

La realitat de la meua renúncia a les retribucions que em corresponen com alcalde de Xàbia (i que per molt que s’entesten a retòrcer la realitat no són incompatibles amb el càrrec de diputat provincial) ho explicat moltes vegades. Però si cal ho faré una més: des de l’any 2011 en què vaig ser nomenat alcalde de Xàbia he cobrat exactament 0 euros de l’ajuntament. Efectivament tinc un sou com a diputat provincial, però, sabeu quant em correspondria cobrar legalment de les arques municipals en concepte d’indemnitzacions per assistències? Quan acabe esta segona legislatura seran 259.200 euros (32.400 euros a l’any multiplicat per 8 anys). esta quantitat la podria percebre legalment com fan molts altres polítics. Però no ho faig. No perquè m’ho impedisca cap llei, sinó perquè voluntàriament renuncie a ella, perquè sé que és allò més decent i correcte. Estos diners, d’altra banda, es consignen en el pressupost de manera que no es perda en partides genèriques, sinó que tinga una destinació concreta: els plans d’ocupació per a brigades forestals. És a dir, els 259.200 euros als que renuncie per convicció personal i política s’utilitzen per ajudar a crear ocupació i per a protegir les nostres muntanyes i zones verdes. Per això em repugna que algú puga mentir sobre este extrem.

Pel que fa al número de càrrecs de confiança, contestaré amb una dada: en la passada legislatura eren 12. En la present en són 7.

Finalment, en la peça copiada d’internet amb aparença d’article d’opinió, es suggereix amb alarma que el cobrament pels meus desplaçaments a Alacant (on no només represente els interessos de tots els meus veïns -els que voten al PSPV i els que voten a la resta d’opcions per igual-, sinó els de tota la província). Sí. Cobre exactament 0,19 euros per quilòmetre i faig servir el meu propi cotxe. Mai en estos anys he utilitzat ni xofer ni cotxe oficial com sí que fan representants d’altres partits. Representants, per cert, que no renuncien a un sol cèntim per cap concepte.

M’agradaria pensar que és l’última vegada que em toca explicar tot això, però supose que no serà així. Nosaltres mentrestant seguim treballant cada dia per Xàbia, encertant i equivocant-bos, escoltant, aprenent, millorant. Convidem a l’oposició a fer el mateix.

Deixa el teu comentari

Classificat: , ,
Contingut patrocinat
La Marina Plaza. Noticias. Diario de la Marina Alta.