LA MARINA PLAZA

Benissa Fira i Porrat 2018
Periodisme, passe el que passe
Publicat: dijous, 16 febrer, 2017

Maria José i Brenda guanyen la batalla: el seu xiquet de bolquers serà inscrit amb dues mares legals

  • Justícia rebat al jutge de Dénia i dóna la raó a les dues dones que porten casades des del 2007 en reconèixer-los la filiació del seu fill sense exigir-los que acrediten la reproducció assistida

Brenda i Maria José, amb els seus tres fills, feliços en el jutjat de Dénia després del recurs que els dóna la raó.

Finalitza una llarga batalla que s’ha prolongat durant mesos. El Ministeri de Justícia ha rebatut al jutge del Registre Civil de Dénia i ha permès a la parella formada per Maria Josep i Brenda, que resideix a Benidoleig, inscriure al seu tercer fill, Lennon, en el mateix llibre de família que els altres dos xiquets.

El magistrat de Dénia els va negar esta inscripció en exigir primer a les dues dones un certificat de la clínica de reproducció assistida. Maria José i Brenda, que porten casades des del 2007, van denunciar que esta decisió atemptava contra la seua intimitat i les discriminava, ja que a cap pare se li demana que acredite com ha concebut el seu fill. I van iniciar una llarga campanya, ja no només legal sinó també social: en febrer es van presentar a Madrid davant del Ministeri de Justícia amb més de cent mil signatures de suport a la seua causa.

Ara, la Direcció General dels Registres i el Notariat, que depèn precisament d’este ministeri, ha reconegut que Lennon, igual que els seus germans Nayra i Fionn, tenen dues mares, sense importar com va ser concebut el menut, que va nàixer el passat 30 de juliol en l’Hospital de Dénia.

La resolució, dictada després que la parella interposara un recurs davant este organisme de Justícia, crea tot un precedent. Es basa en l’el article 44 de la Llei de Registre Civil que reconeix la «filiació matrimonial quan la mare estiguera casada amb una altra dona».

Contingut patrocinat
La Marina Plaza. Noticias. Diario de la Marina Alta.