LA MARINA PLAZA

Hidraqua
Periodisme, passe el que passe

Ja roda Marina Alta Emprèn, el viver d’innovació tecnològica nascut des de la lluita comuna contra l’atur en la comarca

  • L’entitat promoguda per la ENID i finançada pels ajuntaments de Dénia, Xàbia, Pego, Pedreguer, Orba i Xaló, a més de Dénia & Marina Alta Tasting Life, es posa en marxa per donar suport als emprenedors i brindar-los un espai en diferents coworkings de la comarca

Marina Alta Emprèn està ja en marxa. La iniciativa promoguda per Escola de Negocis Innovadors i Digitals (ENID) per al foment de la creació de noves empreses en la comarca, i que és possible gràcies al finançament dels ajuntaments de Dénia, Xàbia, Pego, Pedreguer, Orba i Xaló, així com de Dénia & Marina Alta Tasting Life, ha obert el termini d’inscripció per als interessats. L’objectiu és brindar suport als emprenedors perquè desenvolupen la seua idea de negoci o bé crear la seua pròpia empresa, de manera que tinga èxit i siga sostenible en el temps. Convertir-se en un viver que servisca per a la creació d’ocupació des de la innovació tecnològica i des de la unió comarcal, que impulse l’activitat econòmica de valor afegit en la comarca.

El programa té una durada de huit mesos, durant els quals els equips seleccionats obtindran un espai on poder treballar en els coworkings Knowhere (Dénia), La Nau LAB (Pedreguer) i Xàbia. En ells, es poden fomentar les seues capacitats en un ambient creatiu i emprenedor, a més de tindre la possibilitat de relacionar-se i compartir espai amb altres emprenedors i projectes. Qualsevol interessat pot inscriure’s des del passat 1 de febrer, omplint el formulari que trobareu en el web (www.marinaaltaempren.com). El 5 de març es tanca el termini per a les inscripcions.

Cada emprenedor podrà fer una única sol·licitud per convocatòria. Es podrà inscriure bé en la Fase 1 o en la Fase 2, depenent de en quin estat es trobe el seu projecte. En la primera estaran aquells que encara no hagen constituït la seua societat o no haja transcorregut un any des de la seua constitució. Així, en la Fase 2 entrarien els que ja tenen desenvolupada la seua idea i volen formar una empresa.

De la idea…

La Fase 1 o d’ideació es durà a terme durant els mesos de març i abril d’este any, i els integrants dels projectes comptaran amb consultories personalitzades, cursos i conferències totalment gratuïts per tal de desenvolupar la seua idea. Una volta finalitzada esta fase, l’equip seleccionador escollirà els millors projectes, tant de la Fase 1 com dels que s’hagen presentat per a la següent fase.

…a la conversió en negoci viable

Esta Fase 2 o acceleradora es desenvoluparà de maig a novembre (agost no tindrà contingut), i entrarà més en profunditat en la creació d’un negoci viable. Es comptarà amb consultories personalitzades relatives a la formació d’empresa i els cursos i conferències corresponents. En acabar, es farà una presentació final de projectes davant de possibles inversors i clients potencials.

Els cursos i conferències seran gratuïts i oberts a tots els que vulguen participar, prèvia inscripció. A més, a fi de que tots els emprenedors i empresaris puguen accedir-hi, seran itinerants pels pobles participants.

El calendari de cursos i conferències es podrà consultar en el web (www.marinaaltaempren.com) o en la pàgina de Facebook de Marina Alta Emprèn (www.facebook.com/MarinaAltaEmpren).

Amb este format, Marina Alta Emprèn aposta per l’emprenedoria i la creació de noves empreses amb l’objectiu de contribuir a la reducció de l’atur comarcal. El projecte brinda l’oportunitat a tothom de participar en una nova forma d’ensenyament, basada en la pràctica i la innovació, que donarà eines útils per als negocis amb la finalitat d’aconseguir nous llocs de treball i millorar l’economia de la zona.

Al llarg d’este mes es faran xerrades on es presentarà el programa en les difentes localitats col·laboradores. En elles, els assistents podran resoldre dubtes, a més de gaudir de casos d’emprenedors que explicaran la seua experiència. El calendari és el següent:

  • 16 de febrer, a las 19:30h a Dénia
  • 22 de febrer a las 19:30h a Pedreguer
  • 23 de febrer a las 20:00h a Orba
  • 24 de febrer a las 19:00h a Xaló
  • 27 de febrer a las 19:30h a Xàbia

Deixa el teu comentari

Contingut patrocinat
La Marina Plaza. Noticias. Diario de la Marina Alta.