LA MARINA PLAZA

Benissa Fira i Porrat 2018
Periodisme, passe el que passe
Publicat: dijous, 16 febrer, 2017

El Museu Soler Blasco de Xàbia aconsegueix el seu major número de visitants en 17 anys

  • 23.125 persones van passar el 2016 per la sala municipal que mostra l’arqueologia i etnografia local, 2.500 més que l’any anterior
  • És una xifra només superada el 1998, durant l’emblemàtica exposició de Sorolla
  • Gairebé una quarta part dels assistents procedien de la Unió Europea

Públic assistent a una ruta teatralitzada celebrada en el Museo Soler Blasco de Xàbia. Fotografia: Lucía Faraig

En una bona prova que el turisme cultural funciona, el Museu Arqueològic i Etnogràfic Municipal de Xàbia va registrar al llarg de 2016 un total de 23.125 visitants, la xifra més elevada dels últims 17 anys, només superada el 1998 quan va albergar part una exposició de l’obra de Sorolla que es va fer en la vila.

L’increment de visitants al Soler Blasco ha sigut considerable respecte al 2015, ja que llavors la sala municipal que mostra els fons arqueològics i etnogràfics del municipi va tancar amb 20.561 visites, un fet que suposa una pujada en de 2.564 persones.

Segons detallen des del Museu, del total dels registres, un 38% corresponen a grups i assistents a esdeveniments programats com conferències, xarrades o inauguració d’exposicions, mentre que el 62% restant són visites individuals.

D’este públic, una quarta part correspon a estrangers (5.664 persones) pertanyents en la seua immensa majoria a la Unió Europea. Este perfil de visitants ha vist millorar el seu accés al contingut de la sala amb els panells informatius traduïts a altres idiomes per voluntaris de l’Associació Amics del Museu.

Quant a la resta de visitants ,es poden englobar en tres blocs. El perfil d’usuari local (4.889 persones) el públic valencià (2.072 persones), i els visitants arribats de la resta de l’Estat (10.500).

Deixa el teu comentari

Contingut patrocinat
La Marina Plaza. Noticias. Diario de la Marina Alta.