LA MARINA PLAZA

Baleària Dénia
Periodisme, passe el que passe
Publicat: dilluns, 13 febrer, 2017

Xàbia mantindrà fins a març els dics de l’Arenal pel sever risc de més temporals

  • L’ajuntament esperarà que passe el període de major risc, poc abans de Setmana Santa, per a regenerar amb cudols del Gorgos les platges més afectades per les tempestes, com la Granadella o la Grava

Els temporals no cessen en un dels hiverns més complicats dels últims temps que es recorden en el litoral de la Marina Alta. Hi ha hagut bastants. I se’n preveuen més. Així que Xàbia ha decidit optar per la prudència. La seua regidoria de Serveis mantindrà almenys fins al mes de març el dic de protecció alçat en la platja de l’Arenal per a ccontindre la fúria del mar.

Este impressionant mur d’arena es va alçar per primera vegada en desembre de 2016. Va tornar a construir-se poc després, en gener. I des d’aleshores, allà seguexi. Seguirà en les pròximes setmanes. Segons ha explicat la regidora responsable d’este departament, Tina Mata, «este hivern s’està vivint una gran inestabilitat meteorològica, pel que no es descarta que en les pròximes setmanes puga haver nous episodis de mala mar, com ha passat este cap de setmana». Per este motiu, «s’ha considerat operatiu deixar en previsió les barreres d’arena fins que passe l’hivern» i el temps done una treva.

Caldrà esperar a les platges

També serà poc abans de Setmana Santa, i una volta passat el període de més risc, quan es procedirà a posar a punt i regenerar les platges que s’han vist més afectades pels corrents i els temporals, com són la Grava, la Granadella, la Caleta o el Benissero. Estes s’anivellaran i s’ompliran amb cudols extrets de la desembocadura del riu Gorgos, que durant les últimes crescudes ha arrossegat gran quantitat de pedres que han sigut ja dragades i reservades.

De moment, els serveis municipals se centren a retirar els residus i gran quantitat de canyes arrossegades fins a la costa pels temporals, un treball de tornada a la normalitat que s’està realitzant de manera progressiva en el Muntanyar i l’Arenal.

Deixa el teu comentari

Contingut patrocinat
La Marina Plaza. Noticias. Diario de la Marina Alta.