LA MARINA PLAZA

Hidraqua
Periodisme, passe el que passe
Publicat: divendres, 10 febrer, 2017

Més recursos per a l’atenció a persones amb diversitat funcional

  • La Conselleria d’Igualtat projecta a Dénia un Centre de Rehabilitació i Integració Social (CRIS) per a persones amb trastorn mental greu i destina altres 60.000 euros a reformar el Centre Ocupacional de la Xara
  • Els dos anuncis es produeixen mentre es porta a terme la construcció del nou Centre de Dia de la Xara

El director general de Diversitat Funcional, Antonio Raya, ha anunciat que la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives destinarà 60.379 euros a les obres de reforma i millora del Centre Ocupacional per a persones amb diversitat funcional intel·lectual de la Xara, que es realitzaran al llarg d’este any.

Un moment de la reunió celebrada a Valencia.

Així ho ha anunciat el director general durant la reunió de treball que ha mantingut amb la regidora de Benestar de l’Ajuntament de Dénia, Cristina Morera, i representants d’Amadem, ONG per la Salut Mental Marina Alta, per a tractar la situació actual dels recursos per persones amb diversitat funcional i amb trastorn mental greu de la comarca i la realització d’actuacions preventives.

Durant la trobada, també s’ha tractat la marxa de les obres del Centre de Dia per a persones amb discapacitat intel·lectual que s’està construint al costat del Centre Ocupacional de la Xara, i que tindrà, com ha insistit el director general, una capacitat per a 40 usuaris. Per a l’execució de les obres, la Conselleria d’Igualtat ha destinat un pressupost de 548.784 euros.

Raya ha destacat l’increment del 70% en el número de places per a persones amb diversitat funcional en la comarca de la Marina Alta des del 2015, passant de 106 places a les 181 amb què es comptarà a partir d’este any en recursos de diferents tipologies.

Així mateix, el director general ha assenyalat que s’està preparant un projecte de col·laboració amb l’Ajuntament de Dénia per a l’obertura d’un Centre de Rehabilitació i Integració Social (CRIS) per a persones amb trastorn mental greu, així com la realització de programes de cobertura comarcal en salut mental amb la participació de l’entitat AMADEM.

Deixa el teu comentari

Contingut patrocinat
La Marina Plaza. Noticias. Diario de la Marina Alta.